Sportmassage

Sportmassage is een krachtige, effectieve en diepgaande massage van de spieren met de insteek preventie. Sportmassage wordt echter ook veelvuldig toegepast bij blessures, overbelasting (tevens als gevolg van werk), myogelosen (verhardingen) etc. Daarnaast is een (sport)massage ook voor reumatische klachten zeker aan te bevelen.

Het lichaam wordt opnieuw in balans gebracht zodat de belastbaarheid en de belasting weer beter op elkaar zijn afgestemd. Deze massage wordt bij Challenge&Care gecombineerd met een advies op maat en wordt toegediend met biologische amandelolie, eventueel en desgewenst aangevuld met aromatherapie.

Een sportmasseur kan:

 • Verschillende massagebehandelingen geven ter verbetering van de conditie van de spieren;
 • Door regelmatig contact met de (niet)sporter een beginnende blessure tijdig herkennen en indien nodig doorverwijzen naar een (para)medicus;
 • Preventief ondersteunende tapes of bandages aanleggen;
 • Preventieve adviezen geven door het uitvoeren van functietesten (lenigheid en kracht);
 • Adviseren over gezond en veilig sporten, actief bewegen, sportkleding, voeding en hygiëne;
 • Eerste hulp bij (sport)ongevallen verlenen (EHBSO);
 • Tot slot, maar niet minder belangrijk, kan de sportmasseur een bijdrage leveren aan het herstel, in overleg en samenwerking met een (sport)fysiotherapeut en/of (sport)arts door:
  te begeleiden bij oefentherapie;
  eventueel met de sporter individueel te oefenen;
  eventueel te tapen of bandageren;
  herstelbevorderende adviezen te geven;
  regelmatig functieonderzoek uit te voeren.

Een sportmassage kan worden afgestemd op bevordering van het herstel of juist ter voorbereiding op een wedstrijd of andere inspanning.

Sportmassages worden tevens veelvuldig met goed resultaat ondergaan bij nek-, schouder- en rugklachten als gevolg van overbelastingen door werk of sport. Een sportmassage is zeker niet alleen voor fanatieke sporters een must, maar ook voor amateursporters aan te bevelen. Deze massage is tevens ter preventie van klachten die onze alledaagse werkzaamheden met zich meebrengen uitermate geschikt.

Challenge&Care beschikt over een erkende en geldige licentie van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage en is tevens lid van het geselecteerde team Sportmasseurs en Coaches voor Limburg Sport (via Provincie Limburg).

Voor meer informatie hierover kunt u de speciale pagina op deze site raadplegen over sport(massage), maar natuurlijk ook de site van Limburg Sport. Zij beraden zich momenteel over een nieuwe opzet om de Topsporters in Limburg opnieuw te kunnen ondersteunen, waarna ook wij daar opnieuw op kunnen insteken. Zodra er nieuws is, zult u dit van ons vernemen.