Bewust Hardlopen

Door Challenge&Care worden periodiek workshops Bewust Hardlopen aangeboden.

Tijdens deze inspirerende worskshops in de mooie natuur van de Annendaalse bossen (ook op locatie mogelijk) werk je onder deskundige begeleiding met veel aandacht aan je looptechniek, houding, ademhaling, gebruik van energie, in- en ontspanning, tempo en bewustzijn omtrent je loop- en leefstijl. De trainingen hebben voor zowel de beginnende als zeer gevorderde hardloper toegevoegde waarde. Voor de beginnende loper is een verantwoorde opstart vanaf ieder gewenst niveau mogelijk. Voor de gevorderde hardloper zorgt Bewust Hardlopen ervoor dat je met minder inspanning en blessures, ontspannen, beter loopt en op vele fronten gezonder presteert.

Ook wordt er aandacht besteedt aan de opbouw van een training, een goede warming-up en cooling-down en aan het bewust met al deze facetten bezig zijn. Dit maakt de workshops ook voor mensen met uiteenlopende klachten (denk aan (her)starten na een operatie of periode van inactiviteit, burn-out, psychische en/of chronische klachten etc) heel geschikt en laagdrempelig. Later is ook instroom mogelijk naar diverse lopersgroepen en verenigingen waarmee wij eveneens contact onderhouden. Voor de loper die op eigen initiatief loopt, is het een prima manier om bij te leren en feedback te ontvangen. Er is veel aandacht voor het individu en het zijn erg leuke, originele evenementen, waarbij je als loper tevens veel tips en tricks krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. Ook worden er opnames gemaakt van je loopstijl, die je na afloop worden toegezonden.

De voordelen van Bewust Hardlopen zijn legio. De belangrijkste sommen wij hieronder voor je op:

  • er is meer aandacht voor voorzorgsmaatregelen en minder gericht op afstand en snelheid, dus minder afzien;
  • bewustwording en optimalisering van de mentale en fysieke aspecten van het hardlopen staan centraal;
  • met de juiste houding leer je meer ontspannen te lopen op veerkracht, waarbij je vooruit getrokken wordt door de zwaartekracht;
  • het zorgt voor meer loopplezier en minder blessures;
  • het uitgangspunt vormt ieders individuele loopstijl, die mede bepaald wordt door met name lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter;
  • meer ruimte en aandacht voor de eigen verbeterelementen voor een minder belastende manier van hardlopen voor spieren, gewrichten, banden en botten.

Kortom:
De ideale opstart voor de beginnende hardloper en een mooie verdiepingstraining voor de gevorderde loper.

De workshops worden afgestemd op de deelnemers en gegeven door Oud Topsporter, Atletiektrainer en NL-Coach Peter Gerardts, in samenwerking met NGS-erkend Sportmasseuse, Therapeute en Coach-Counselor Bianca Coenen. Samen nemen zij je graag met veel enthousiasme, plezier en passie mee in deze ontwikkeling.

Ook voor bedrijven zijn de workshops een echte aanrader met het oog op het verbeteren van de vitaliteit of als teambuildingactiviteit op maat.

De aankomende data van de eerstvolgende workshops tref je binnenkort weer aan op onze Facebookpagina. In de herfst van 2020 gaan wij naar verwachting weer van start met nieuwe Workshops Bewust Hardlopen in vernieuwde opzet en met diverse interessante thema’s. Deze zijn speciaal gericht op de op- of doorstartende hardloper, die op een leuke manier, zonder verenigingsverband, blessurevrij en op gezonde wijze, onder een goede begeleiding ca. 1 uur (5-10 km) wil gaan lopen. In iedere workshop wordt een ander thema behandeld. Je ontvangt begeleiding en een loopschema op maat. Daarvoor vragen wij wel je commitment, want zonder dat zal resultaat uitblijven, en daar staan en gaan wij wel voor.

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op (voor bedrijven gelden andere, maatwerkafspraken voor een optimaal resultaat).

Lees hier een ervaringsverhaal van een van onze deelnemers…