Voedings- en detoxadvies

Bij Challenge&Care kunt u terecht voor voedingsadvies. De basis van dit advies zijn voor ons uw uitgangssituatie, wensen en doelstellingen, uiteraard ook het doel een compleet, gebalanceerd en gezond voedingspatroon te creëren.

Wij nemen tevens uw leefomstandigheden en gezondheidssituatie mee. U volgt bij ons geen strenge, moeilijke diëten, maar we gaan uit van de basis en kennis die u al heeft. Alles wat goed is, kan behouden blijven. We  gaan van start met een laagdrempelige aanpak, die bij uw persoonlijkheid en mogelijkheden past. Van daaruit is er héél véél mogelijk!

Onze kracht en basis voor succes is oprechte betrokkenheid en een praktische, individuele totaalaanpak.

Ayurvedisch leefstijladvies

Praktische leefstijladviezen (waaronder beweging) volgens het ayurvedische principe (kijk voor meer informatie op onze pagina “Ayurveda“) worden hiermee gecombineerd voor een optimaal resultaat. Ook hier geldt weer dat we geen extreme inspanningen van u vragen, maar binnen uw mogelijkheden een bij u passend advies geven, gebaseerd op uw eigen wensen. Alhoewel we graag een snel resultaat zien en dat ook mogelijk is, gaan we liever voor een blijvend resultaat.

Love yourself enough to live a healthy lifestyle.

Aanpak

We starten met het elimineren ofwel vervangen van de grootste boosdoeners op het gebied van voeding en/of dagelijkse routines, waarmee u al met kleine veranderingen en zonder al te grote inspanningen mooie resultaten kunt behalen in een kort tijdsbestek. Dat motiveert. Ook besteden wij veel aandacht aan het geven van informatie en voorlichting. Dit zorgt voor inzicht en verruimd uw kennis. Daarnaast bieden wij (lifestyle)coaching en counseling aan. Zo wordt het niet alleen makkelijker voor u, maar heeft u ook altijd een stok achter de deur, blijft gemotiveerd en staat er niet alleen voor. Zodra door deze aanpak uw energie toeneemt en u resultaat ziet, zult u als vanzelf meer motivatie vinden om door te gaan met uw gezonde lifestyle.

The sky is the limit.

Voedingssupplementen

Wij kunnen u gericht adviseren op het gebied van voedingssupplementen van biologische, natuurlijke en hoogwaardige kwaliteit. Challenge&Care maakt gebruik van de voedingssupplementen van Nutriphyt en Maharishi Ayurveda en staat hierover waar nodig continu in verbinding met een team Complementaire Artsen en blijft ook seminars volgen hierover. Indien gewenst en/of nodig bent u ook bij deze Artsen zelf welkom voor een consult. U kunt de supplementen van Nutriphyt met korting bestellen via onze praktijk. We adviseren u allereerst een goed en compleet voedingspatroon aan te houden en geven slechts indien en waar nodig het advies aan te vullen, specifiek gericht op uw behoeften en/of gezondheidsklachten. Dat is ook het advies en de richtlijn van het Voedingscentrum en de Artsen waarmee wij samen werken.

Haar Mineralen Test (HMT)

Deze betrouwbare laboratoriumtest screent u op 21 mineralen en toxische metalen in het haar, dus ook in het bindweefsel. Het bindweefsel geeft een goed beeld van de mineralenhuishouding in uw lichaam, alsook de toxische belasting daarvan gedurende de afgelopen 3 maanden. Uw haarmonster wordt daarvoor opgestuurd naar een laboratorium. Wij zijn opgeleid om de testresultaten te kunnen interpreteren en u daarop afgestemde lifestyle- en voedingsadviezen te geven, zodat er alleen indien nodig en op de juiste manier wordt gesuppleerd. Dat kan u veel geld besparen en zorgt voor preventie van klachten en een optimale gezondheid.

Ons motto: less is more.

Samenwerking

Wij werken als vanzelfsprekend complementair en/of in het verlengde van uw eventuele Diëtiste, Arts, GGZ of andere Therapeut voor het beste resultaat.

Your health and results are our goal.

Achtergrond

Onze achtergrond is de HBO opleiding tot Ayurvedisch Deskundige, HBO Sportvoeding (erkend door Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten en conform de richtlijnen van het Voedingscentrum), aangevuld met de opleiding tot Orthomoleculair Voedings- en Detoxconsulent.

NB: Op regelmatige basis organiseren wij leuke, gezellige , inspirerende, motiverende en leerzame infoavonden en workshops op het gebied van lifestyle- en voeding. Meer weten en/of aanwezig zijn? Kijk dan op onze Facebookpagina of neem vrijblijvend contact met ons op!