Voedings- en detoxadvies
Uniek aan ons voedings- en detoxadvies is dat wij gebruik maken van wat gezond en goed is aan de basis en kennis die je al hebt. Je hoeft dus niet direct alles te veranderen en een geheel nieuw, streng en moeilijk dieet te gaan volgen om snel en blijvend resultaat te boeken.
We nemen ook je leefomstandigheden en gezondheidssituatie mee en gaan van start met een laagdrempelige en bewezen aanpak, die bij jouw persoonlijkheid past.
Je uitgangssituatie, wensen en doelstellingen staan bij ons centraal. Uiteraard zorgen we ervoor dat je een compleet en gebalanceerd voedingspatroon creëert.

Onze kracht en basis voor succes is oprechte betrokkenheid en een praktische, individuele totaalaanpak.

Aanpak

We starten met het vervangen van de grootste boosdoeners op het gebied van je voeding en/of dagelijkse routines, waarmee je al met kleine veranderingen en zonder al te grote inspanningen mooie resultaten kunt behalen in een kort tijdsbestek. Dat motiveert.

Ook besteden we veel aandacht aan het geven van informatie en voorlichting. Dit zorgt voor inzicht, maakt het makkelijker om de veranderingen door te voeren en verruimd je kennis.

Daarnaast bieden we (lifestyle)coaching en counseling aan. Zo wordt het niet alleen leuker en blijf je gemotiveerd, maar heb je ook altijd een stok achter de deur. Zodra door deze aanpak je energie toeneemt en je resultaat ziet, vind je als vanzelf meer motivatie om door te zetten met je gewenste, gezonde lifestyle.

The sky is the limit.

Ayurvedisch leefstijladvies

Praktische leefstijladviezen (waaronder beweging) volgens het ayurvedische principe (kijk voor meer informatie op onze pagina “Ayurveda“) worden hiermee gecombineerd voor een optimaal resultaat. Ook hier geldt weer dat we geen extreme inspanningen van je vragen, maar binnen jouw mogelijkheden een passend advies geven, gebaseerd op je eigen wensen. Alhoewel we graag een snel resultaat zien en dat ook mogelijk is, gaan we liever voor een blijvend resultaat. Dat kan ook beiden namelijk.

Love yourself enough to live a healthy lifestyle.

Voedingssupplementen

Wij kunnen je voorzien van advies op het gebied van voedingssupplementen van biologische, natuurlijke en hoogwaardige kwaliteit. Challenge&Care maakt gebruik van de voedingssupplementen van Nutriphyt en Maharishi Ayurveda, staat hierover waar nodig continu in verbinding met een team Complementaire Artsen en blijft ook seminars volgen hierover. Indien gewenst en/of nodig ben je ook bij deze Artsen zelf welkom voor een consult.

De supplementen van Nutriphyt kun je met een mooie korting via onze praktijk ontvangen.

We adviseren je altijd allereerst een goed en compleet voedingspatroon aan te houden en geven slechts indien en waar nodig het advies aan te vullen, specifiek gericht op je behoeften en/of gezondheidsklachten. Dat is ook het advies en de richtlijn van het Voedingscentrum en de Artsen waarmee wij samen werken.

Haar Mineralen Test (HMT)

Deze betrouwbare laboratoriumtest screent je op 21 mineralen en toxische metalen in het haar, dus ook in het bindweefsel. Het bindweefsel geeft een goed beeld van de mineralenhuishouding in het lichaam en de toxische belasting daarvan gedurende de afgelopen 3 maanden. Je haarmonster wordt daarvoor opgestuurd naar een laboratorium. Wij zijn opgeleid om de testresultaten te kunnen interpreteren en een daarop afgestemde lifestyle- en voedingsadviezen te geven, zodat er alleen indien nodig en op de juiste manier wordt gesuppleerd. Dat kan je veel geld besparen en zorgt voor preventie van klachten en een optimale gezondheid.

Ons motto: less is more.

Samenwerking

Wij werken voor het beste resultaat als vanzelfsprekend complementair en/of in het verlengde van je eventuele Diëtiste, Arts, GGZ of andere Therapeut.

Your health and results are our goal.

Achtergrond

Onze achtergrond is de HBO opleiding tot Ayurvedisch Deskundige, HBO Sportvoeding (erkend door Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten en conform de richtlijnen van het Voedingscentrum), aangevuld met de opleiding tot Orthomoleculair Voedings- en Detoxconsulent.

 

NB:
Op regelmatige basis organiseren wij leuke, gezellige, inspirerende, motiverende en leerzame infoavonden en workshops op het gebied van lifestyle- en voeding.
Meer weten en/of wil je graag aanwezig zijn? Kijk dan op onze Facebookpagina of neem vrijblijvend contact met ons op!