Over ons

In the beginning…

Vanaf mijn geboorte, in mijn hele kindertijd en jong volwassen leven ben ik veel ziek geweest, heb ik veel tijd in het ziekenhuis en de wachtkamer bij de huisarts doorgebracht en heb ik veel medicatie ontvangen. Ik was allergisch voor iedere stof waar ik voor getest ben en extreem gevoelig. Ik heb tal van onderzoeken moeten ondergaan en er werd vooral over mij gepraat in plaats van met mij. Ik werd eerder zwak en onzeker gemaakt op deze manier, dan in mijn kracht gezet. Telkens als de medicatie vernieuwd werd, kreeg ik meer bijwerkingen, had ik meer nodig en ging mijn conditie verder achteruit. Niemand spoorde mij persoonlijk aan actief aan het werk te gaan, behalve mijn allereerste, ouderwetse huisarts, waar ik ook het beste mee af was. Sport was voor mij een ramp en als we ergens naar toe gingen, was ik erg onzeker of ik het wel vol zou kunnen houden en ik niet ziek zou worden. Vaak was dat jammer genoeg wel het geval. School, andere omgevingen, reizen en groepen mensen waren voor mij zwaar vermoeiend. Alle stoffen, geuren, sferen, mensen, veranderingen, straling en energieën waren zo belastend voor mij, dat ik mij heel rustig en terug getrokken moest gedragen. Elke kleine verandering had invloed op mij en maakte mij ziek. Als ik dit nu aan mensen vertel, kan niemand dit geloven. I’m totally the opposite!

Turning point

Dit is nu dan ook gelukkig allemaal verleden tijd en ik zie het ook zeker niet meer als een trauma, maar als een zegen en kracht. Ik weet nu ook dat het geen ziekte, maar een gevoeligheid c.q. sensitiviteit was, die ik mocht overwinnen om als talent te ontwikkelen, c.q. als “gift” te kunnen hanteren. Totdat ik op dit punt was aangekomen, heeft wel jaren geduurd. Het is voor mij een groot compliment dat mensen mij met niets van dit verhaal meer in verband kunnen brengen, al zal ik natuurlijk nooit vergeten wie ik was, ben en waar ik vandaan kom. Vandaar ook dit verhaal dat ik graag met jullie deel. Het keerpunt kwam voor mij op het moment dat ik koos om hard aan mezelf te gaan werken, mezelf te ontwikkelen, bewuster te leven, te kiezen voor mezelf en alternatieve zorg. Op dit moment kan ik gelukkig zeggen dat ik al jaren klachtenvrij, kerngezond en medicatievrij ben (dat zou onmogelijk zijn) en al jaren niet meer bij een (huis)arts langs ben geweest. Ik vertel jullie meer over mijn levensweg en hoe ik dit bereikt heb…

The positive site

Allereerst heb in de hierboven genoemde periode wel geleerd me te richten op het positieve, de toekomst, te focussen op de goede momenten en op wat wél kan, te hopen en vertrouwen, de liefde te ontvangen van de mensen om mij heen, me te laten ondersteunen, mensen en verwachtingen in te schatten en bij te stellen, te leren vechten, te overleven, te dealen met ziekte, onmacht, teleurstellingen en verdriet, dat niets vanzelfsprekend is, dat je er elke dag het beste van moet maken (life is a gift!) en fijngevoelig af te stemmen en balansen. Ook ben ik het reguliere zorgsysteem gaan bestuderen, omarmen en waarderen. Over dit alles heb ik meer dan een half leven lang mogen doen en heb ook mezelf daarbij goed leren kennen. Zoals ik al noemde, kwam het echte keerpunt naar onafhankelijkheid en gezondheid echter voor mij, toen ik koos voor mezelf, om aan mezelf te werken en me te verdiepen in de alternatieve geneeswijzen. Daarnaast heb ik gekozen om gevechtsport en duurtraining te gaan doen (een grote wens van mij, maar iets dat ik voor onmogelijk hield) en daar helemaal voor te gaan, om van het zwakke imago en gevoel dat ik altijd had, af te komen. Ik heb daadwerkelijk geknokt voor mijn gezondheid, zelfvertrouwen en mijn innerlijke kracht. Ik ben gezond gaan leven en op zoek gegaan naar alternatieve genezers, vrienden, opleiders, trainers en coaches die mij konden ondersteunen, zodat ik de reguliere zorg waar mogelijk zoveel mogelijk los kon laten. Tot mijn grote verbazing behaalde ik op een gegeven moment zelfs enkele podiumplaatsen op het NK Karate, uiteindelijk ook diverse dannen in meerdere stijlen, liep halve marathons, liep de shuttleruntest op het niveau van de Nederlandse Hockeyploeg, diverse wedstrijden en skeelerde marathons, met grote dank aan mijn lieve man, trainers en senseis.

The journey

Dit pad ging verder zoals voor zovelen langs alternatieve winkels, bibliotheken over natuurgeneeskunde, spiritualiteit, psychologie etc, vele gesprekken met trainers, spirituele healers, coaches, mediums, yoga teachers, natuurgeneeskundige therapeuten, natuurartsen en later volgden tevens vele opleidingen, clinics en workshops op mijn pad naar genezing. Nu, jaren later, kan ik met trots en overtuiging zeggen dat deze natuurartsen mij vragen hoe ik dit heb gedaan, nadat ze bij de preventietesten die ik steevast doe, een uitmuntende gezondheid meten op mentaal en fysiek gebied, alsook op emotioneel vlak geen issues of disbalans van betekenis kunnen ontdekken. Ook mijn opleiders weten niet meer wat ze mij kunnen leren en vragen in plaats daarvan of ze met mij samen kunnen werken en er een wederzijds leerproces van te maken. Natuurlijk voel ik mij daarmee enorm gezegend en is het een groot compliment van mijn coachees en cliënten te vernemen dat ze denken dat ik altijd zo gezond, mentaal en emotioneel sterk en fit ben geweest. Ik zal daar ook altijd aan blijven werken, maar nu ik een gezonde leefstijl erop na hou en weet wat daarvoor nodig is, kost me dat weinig moeite en vind het zelfs alleen maar prettig om zo te leven. Ik neem er dan ook meer dan graag heel wat anderen in mee en kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik zelf wat al meermaals door onderzoek is aangetoond, namelijk dat je 80-90% van je gezondheid zelf kunt beïnvloeden, met recht kan onderbouwen en uitdragen.

My blessings

Het is een voorrecht ondertussen ook complimenten te ontvangen van Artsen, Directeuren en Managers in de Zorg en Arbo-artsen over de aanpak die ik zo gedurende de jaren heb ontwikkeld, waarmee ik in hun woorden geraffineerd integreer wat ik heb geleerd en dit heel simpel en in stappen op maat aanbied en mensen daarmee weet te motiveren de nodige veranderingen aan te brengen die leiden tot een betere gezondheid en zelfs vermindering van hun chronische klachten naar een niveau waarop ze daar net als ik geen noemenswaardige klachten en al zeker geen beperking meer van ondervinden in hun dagelijkse activiteiten en leven. Ook zij vinden de weg naar Challenge&Care, waardoor een waardevolle en dankbare wisselwerking ontstaat.

My purpose

Wat mij ultiem gelukkig maakt is dat ik mensen die ziek en/of ongelukkig zijn een beter gevoel en een dag onbezorgdheid kan geven, omdat ik weet hoeveel dit betekent in hun leven en op het gebied van welzijn en kwaliteit van leven. Nog mooier is het als ik dezelfde mensen daarna niet alleen van min naar nul kan brengen, maar ook nog verder mag ondersteunen naar een betere gezondheid en meer geluk dan voorheen en zeker richting hun dromen en doelen.

My background

Voor de geïnteresseerde deel ik ook graag mijn officiële ervaring en achtergrond. Challenge&Care wordt gedreven door mij, Bianca Coenen, 49 jaar. Ik heb een erkende opleiding voor Sportmassage (NGS) genoten, gevolgd door HBO Ayurveda, HBO Bloesemtherapie en de aanvullende dagopleidingen voor Aromatherapie, Quantum Touch, Dorn&Breussmassage, (Voet)reflexologie en de jaaropleiding tot Transformatiemedewerker (chakratherapie en regressie – lichtwerker). Vervolgens heb ik de bijzondere specialisatietraining “Massage bij kanker” (HBO) voor professionele masseurs mogen volgen en heb me aangesloten bij het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker. In 2016 rondde ik de Masteropleiding Business en Personal Coaching af, in 2022 de jaaropleiding Numerologie en in 2023 de verdiepingsopleiding Numerologie. Challenge&Care is aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Organisatie voor Beroepscoaches, welke toeziet op de kwaliteit en kennis van de aangesloten coaches, maar waar je ook met eventuele klachten terecht kunt. Daarna sloot  ik de NOC*NSF erkende opleiding tot Karateleraar (niveau 3) succesvol af en behaalde mijn tweede dan shotokan karate, waardoor ik ook op het gebied van veerkracht, beweging, vitaliteit, fysieke fitheid en mentale kracht optimaal met je mee kan denken, alsook je daarin kan begeleiden.

Challenge&Care werkt verder samen met Topsport Limburg om met passie in hart en nieren een bijdrage te leveren aan de sport in eigen Provincie, maar doet dat ook in mijn eigen tak van sport waar dat mogelijk is. Vervolgens heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Detoxconsulent afgesloten, gevolgd door het verdiepingsjaar in de Ayurvedische Massage voor het masseren van de marmapunten. In 2024 behaalde ik het door de Bond voor Gewichtsconsulenten erkende HBO diploma Voedingsdeskundige en momenteel volg ik nog de vervolgopleiding HBO Sportvoedingsdeskundige, waarmee niet alleen de sporter optimaal advies ontvangt, maar ook diabetici en mensen met obesitas gepaste begeleiding ontvangen. Dit doe ik ook omdat er veel vraag naar is vanuit mijn klantenkring en omdat ik het erg jammer vind dat sporters door gebrek aan kennis en aanbod moeten kiezen voor de vele ongezonde alternatieven op het gebied van sportvoeding en omdat ik weet dat velen heel veel moeite hebben onnodig moeilijke diëten en aanpakken te volgen. Tot slot blijf ik op het hoogst mogelijke niveau (Bachelor, Universitair) de Orthomoleculaire en Epigenetische bijscholingen volgen om je eveneens op dat gebied indien gewenst en nodig van biologische c.q. zo natuurlijk mogelijke, hoogwaardige leefstijladviezen, suppletie en informatie te voorzien.

Mijn nieuwste passie is Yin Yoga, welke perfect aansluit bij mijn powerbronnen Karate en Bewust Hardlopen (Yang). Bij deze zeer laagdrempelige vorm van Yoga wordt veel aandacht besteedt aan de grote genezende kracht van het bindweefsel (fascia) en is zeer geschikt voor mensen met allerlei aandoeningen, maar natuurlijk ook voor ieder ander. Ik ben de opleiding tot erkend Yin Yoga Teacher in eerste instantie voor mezelf gestart, als selfcare, voor mijn eigen optimale gezondheid en balans. Daarbij voelde ik ook direct de drive en roeping om hier meer mensen mee te helpen. Dat is altijd één bij mij. Ik ben erg enthousiast een zo geschikte tool in handen te hebben om meer mensen beter te begeleiden op hun pad naar een optimale gezondheid.

My roots & rocks

Wie ik hier tot slot zeker nog wil vermelden zijn mijn lieve vader en mijn man Peter, die mij altijd onvoorwaardelijk gesteund hebben op mijn pad en in mij geloofd hebben. Mijn vader is mijn grote voorbeeld en inspiratiebron, ook een vechter, een leider, heel sociaal, hulpvaardig, zorgzaam en een ondernemer pur sang. Zonder zo’n goed voorbeeld, had ik zeker niet kunnen worden wie ik nu ben. Ik dank mijn kracht, karakter, verantwoordelijkheid, zorgzaamheid, doorzettingsvermogen en ondernemersgeest aan hem. SUCH a great loss, but forever in my heart!

Ook mijn moeder was my rolemodel. Als een zorgzame engel heeft ze altijd onvoorwaardelijk voor mij gezorgd. Niets was haar te veel. Haar achtergrond in de zorg en liefde en interesse voor natuurgeneeskunde zitten ook in mijn genen, evenals haar zuivere geest en feilloze intuïtie. She’s an angel watching over me and still an inspiration, drive and guidance.

Mijn lieve man Peter is mijn maatje, mijn steun en toeverlaat, mijn (sparring)partner, rots in de branding en the love of my life. Hij heeft altijd in mij geloofd en mij gestimuleerd om te bewegen en sporten op hoog niveau, me ondersteund mezelf te blijven ontwikkelen, altijd mezelf te zijn en alle stappen te zetten die nodig waren om mij vrij te vechten en het leven te leiden dat ik nu leef. Hij stimuleert mij te gaan voor mijn calling, mijn roeping en begrijpt dat ik daarvoor soms veel moet doen en laten. We vullen elkaar aan, gunnen elkaar alles en zijn samen een leuk en krachtig team. Hij heeft een sterke teamspirit en is zeer begaan met mensen, sociaal, meevoelend, óntzettend zorgzaam en heeft een groot hart. Zonder hem zou ik zéker niet kunnen zijn wie ik nu ben al heb ik nu mijn eigen innerlijke kracht en drive en zijn de rollen ook regelmatig omgedraaid. Een gezonde en opbouwende wisselwerking dus om heel dankbaar voor te zijn.

Thank you lieve kanjers, LOVE YOU A LOT!

My dream & passion

Het is mijn levensmissie en passie mensen (weer) in contact te brengen met hun innerlijke zijn, (levens)kracht, balans, drive, chi, hun zelf genezende vermogen, daarin te geloven en daarop te vertrouwen om zo, waar mogelijk op natuurlijke basis, een optimale gezondheid, fysieke en mentale kracht en geluk te bewerkstelligen.

Wil je met mij/ons in contact komen? Vul dan het contactformulier in of bel met 088 – 505 55 50.

Wij kijken ernaar uit jou te ontmoeten en inspireren!