Bloesemtherapie

Geestelijke en emotionele balans met bloesemremedies

Bloesemtherapie is een geneeswijze, waarbij gebruik gemaakt wordt van de werking van de bloesems op het geestelijk, emotionele niveau. Oorspronkelijk is het systeem ontdekt door Dr. E. Bach. Dit systeem heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een wereldwijde methode om onze moeilijkheden en ziekten energetisch op te lossen.

Ziekten en moeilijkheden proberen ons aan te geven dat wij van onze innerlijke, geestelijke weg zijn afgeraakt. Deze maken ons duidelijk dat we vaak verleerd zijn te luisteren naar onze eigen innerlijke natuur. De bloesemremedies ondersteunen ons op een prettige manier om de juiste weg weer te vinden, niet alleen door het versterken van onze intuïtieve krachten, maar ook door het bevorderen van onze positieve kwaliteiten.

Bij het gebruiken van bloesemremedies gaat u duidelijker in contact komen met uw eigen gevoel, zodat u zelf inzicht krijgt hoe u verstoorde emoties weer in balans kunt brengen. Wanneer u bijvoorbeeld een angst heeft is dit niet een angst, maar het ontbreken van het deel moed. Leeft u bijvoorbeeld onder een voortdurende angst dan zal dit uw levenskracht en vitaliteit aantasten. Wanneer u zich het deel moed weer eigen heeft gemaakt, ontstaat er een evenwicht zodat de spanning en/of ziekte kan loslaten en het lichaam zichzelf op een natuurlijke wijze kan gaan herstellen.

Ook ter preventie bieden de bloesemremedies een scala van mogelijkheden om preventief aan een klacht of ziekte te werken, doordat men toegang krijgt tot voor velen ontoegankelijke gebieden van de geest. Ze kunnen eveneens prima dienst doen ter voorbereiding op een operatie, examen of andere stressvolle perioden.

Indien u geestelijk en emotioneel in balans bent, kan de energie in uw lichaam optimaal stromen. Daardoor zult u zich beter in uw vel voelen, vrolijker en standvastiger zijn en creëert u een ideale uitgangspositie voor uw gezondheid en welzijn.

Challenge&Care maakt gebruik van de originele bloesems van Bloesem Remedies Nederland, welke geaccrediteerd zijn door de verenigingen VBAG, VNT, NFG en de NWP. Hiervoor is de volledige HBO Dagopleiding gevolgd bij Bloesemremedies Nederland.

www.bloesem-remedies.com