Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini Course Ayurveda * Class 2 *

21 oktober 2023 @ 13:30 - 16:30

€64,00

Leer de 22 eetregels!

Ben jij net als vele anderen op zoek naar alternatieve en natuurlijke manieren om iets aan je klachten en/of gezondheid te verbeteren of deze te behouden? Héél begrijpelijk en goed van je! Onderzoeken tonen namelijk aan dat je maar liefst 80-90% van je gezondheid zelf kunt beïnvloeden.

De levens- en geneeswijze Ayurveda bied je vele handreikingen om te werken aan jouw optimale gezondheid, geheel op natuurlijke wijze en met eeuwenoude kennis die zich inmiddels languit heeft bewezen en je niet via de reguliere geneeskunde wordt aangereikt, maar daar waar nodig wel mooi op aansluit.

Na het volgen van deze Mini Course heb jij alle informatie en kennis over jezelf om met de Ayurveda te werken aan jouw ideale leefstijl en daarmee aan een optimale gezondheid en een lang en gelukkig leven.

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase levenswijze die op moderne wijze toegepast ook nu nog veel voor je kan betekenen. Het wordt ook wel de wijsheid voor gezondheid en geluk genoemd. De eerste vedische geschriften zijn meer dan 5.000 jaar geleden aangetroffen en dienen nog steeds als basis voor de huidige reguliere geneeskunst. Daarnaast heeft Ayurveda als holistisch systeem, veel méér te bieden, dat we ook jou graag aanreiken.

De vijf elementen en drie dosha’s

Ayurveda heeft als doel het lichaam weer in de natuurlijke balans terug te brengen. Aandoeningen (oftewel afwijkingen van deze natuurlijke balans) worden behandeld op basis van de vijf elementen (ether, lucht, vuur, water en aarde) en de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha (ook wel constitutietypes genoemd).

Na een aantal geslaagde Workshops Ayurveda, blijven mensen aangeven meer te willen weten over deze steeds populairder wordende levens- en geneeswijze en hier echt mee aan de slag te gaan. Dat heeft ons geïnspireerd en uitgenodigd een Mini Course Ayurveda te ontwikkelen, die je in drie opvolgende delen kunt volgen, maar ook apart.

KIJK HET FILMPJE VOOR MIJN PERSOONLIJKE BOODSCHAP AAN JOU:

.
Hieronder tref je meer informatie aan over de inhoud van de Mini Course Ayurveda en hoe je je daarvoor aan kunt melden:

1. Mini Course Class 1 Ayurveda: Basics & Dosha’s

Datum: zaterdag 16 september 2023
Tijd: 13:30 – 16:30u

Programma: Bepaal je persoonlijke dosha- oftewel constitutietype en de daarbij passende ideale leefstijl, dagritme, voeding- en verzorgingstips aan de hand van een uitgebreide doshatest. Tijdens Class 1 worden de basisdosha’s vata, pitta en kapha in het algemeen behandeld, leer je de testresultaten te interpreteren en hoe je hiermee kunt werken. Een must om mee te starten dus en met zekerheid een belangrijke basis voor de rest van je leven.

2. Mini Course Class 2 Ayurveda: Ayurvedische eetregels

Datum: zaterdag 21 oktober 2023
Tijd: 13:30 – 16:30u

Programma: Leer de 22 eetregels! De Ayurveda kent vele eetregels (waar je ook losjes mee om kunt gaan en waarmee je zo toch een goed resultaat kunt behalen!). Tijdens Class 2 leer je alles over de 22 hoofd eetregels van de Ayurveda en hoe je hier praktisch mee kunt werken. Je krijgt zo een hele andere kijk op voeding dan in de reguliere voedingsschijf van 5 wordt aangereikt. De 22 eetregels zijn niet streng en bevatten daarentegen veel nuttige informatie en tips. Je kunt het zien als richtlijnen die je helpen om gezonder naar voeding te kijken, daarmee bezig te zijn, te begrijpen wat je eet, te voelen wat dit met je doet en daarmee op een slimme manier aan de slag te gaan. Je kunt dit zien als een verrijking op je eetpatroon die vruchten af zal werpen ten aanzien van een gezondere leefstijl. Ook voor mensen die al langere tijd met strenge diëten bezig zijn om af te vallen, blijken de 22 eetregels een verademing. Maar ook voor ieder ander zijn deze 22 Ayurvedische eetregels essentieel om in je dagelijkse routine mee te nemen, als je voor een gezond, gelukkig en lang leven kiest.

3. Mini Course Class 3 Ayurveda: Ayurveda en voeding

Datum: zaterdag 18 november 2023
Tijd: 13:30 – 16:30u

Programma: De 6 Ayurvedische smaken en meer. Ayurveda gaat uit van 6 categorieën smaken in onze voeding die we ook in de diverse onderdelen van de tong terug zien komen. Een gebalanceerd voedingspatroon dat goed verteerbaar is, is opgebouwd uit deze 6 smaken. Het is dus belangrijk te weten hoe je deze 6 smaken in praktische zin mee kunt nemen in het bereiden van je voeding. Tijdens Class 3 gaan we dieper in op de 6 smaken en aanverwante wetenswaardigheden, zodat je met de nodige basis kennis huiswaarts gaat om te integreren in jouw optimale voedingspatroon, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en kwaliteit van leven van jou en je gezin. Deze class vormt tot slot een mooie en interessante aanvulling en verdieping op de 22 eetregels.

 

Met deze Mini Course leg je een onmisbaar fundament voor jouw toekomstige gezondheid!

 

Praktisch:

Elke Class is ook apart en los van elkaar te volgen. Je kunt je dus voor één specifieke Class opgeven (voor € 64 per Class), of voordeliger de hele Mini Course van 3 delen (voor geen € 192 maar slechts € 172, dus met meer dan 10% korting voor slechts € 57,33!) volgen en daarmee je leefstijl en voeding een echte upgrade geven.

Je zult versteld staan van de hoeveelheid informatie en kennis die je je zo op een leuke en laagdrempelige manier eigen kunt maken en de resultaten op het gebied van je gezondheid, vitaliteit en energie die je hiermee gaat behalen op een simpele manier. Je leert veel over jezelf en hoe je de voor jou ideale leefstijl en -ritme kunt hanteren.

Een Arts gaf als oud deelnemer hierover aan: “Geraffineerd hoe je deze informatie zo praktisch, duidelijk en laagdrempelig aanreikt!”

Neem schrijfgerei mee als je notities wil maken. Verder is alles voor je aanwezig en word je op toepasselijke wijze rijkelijk voorzien van heerlijke spijs en drank. De belangrijkste informatie van de Class ontvang je op papier en indien gewenst ook digitaal voor thuis.

Locatie:

De Classes vinden alle drie plaats in de groepsruimte van Challenge&Care, gelegen aan de Winkelweg 23A te Posterholt.

Dit unieke programma wordt je aangeboden door Ayurveda (Massage) Therapeute, Life(style) Challenging Coach Bianca Coenen. Zij heeft dit programma op maat samengesteld op basis van klantverzoeken, jarenlange ervaring en opleiding.

Ik kijk ernaar uit je te ontvangen!

Bianca Coenen

Namaskar, 

Challenge&Care

 

LET OP!:

Deze Mini Course en aparte Classes zijn bedoeld om jou in je privé en gezinssituatie een goede basis mee te geven waarmee je met Ayurveda aan je eigen gezondheid en vitaliteit kunt werken. De classes van deze minicourse vormen echter onvoldoende achtergrond om er andere mensen op therapeutische basis mee te adviseren en behandelen. Je kunt echter altijd bij ons terecht met specifieke vragen en/of (gezondheids)problemen en mensen desgewenst naar ons of een Ayurvedische Arts doorsturen.

 

NB: Na betaling is je aanmelding definitief! Afmeldingen worden niet meer gerestitueerd. Bij afmeldingen met een geldige reden (onmacht) wordt je een nieuwe cursusdatum aangeboden. Indien er voor dit evenement geen nieuwe cursusdatum voorhanden is, wordt er bij afmeldingen met geldige reden binnen 48 uur niets gerestitueerd, binnen 1 week 25%, binnen 2 weken 50% en binnen 4 weken 75%. Wij vragen hiervoor je begrip. 

Gegevens

Datum:
21 oktober 2023
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
€64,00

Organisator

Challenge&Care
Telefoon
0622308210
E-mail
challengecare@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsruimte Praktijk Challenge&Care
Winkelweg 23A
POSTERHOLT, 6061 AD Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar