Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini Course Ayurveda * Class 2 *

10 februari @ 13:30 - 16:30

€64,00 – €172,00

Leer de 22 eetregels!

Ben jij op zoek naar alternatieve en natuurlijke manieren om iets aan je klachten en/of gezondheid te verbeteren of deze te behouden? Dan ben je niet de enige. Héél begrijpelijk ook en goed van je! Onderzoeken tonen namelijk aan dat je maar liefst 80-90% van je gezondheid zelf kunt beïnvloeden. Imagine that!

De levens- en geneeswijze Ayurveda biedt je vele handreikingen om op geheel natuurlijke wijze aan jouw optimale gezondheid te werken. Het is een eeuwenoude Indiase levenswijze die op moderne wijze toegepast ook nu nog veel voor je kan betekenen. Het wordt ook wel de wijsheid voor gezondheid en geluk genoemd.

De eerste vedische geschriften zijn meer dan 5.000 jaar geleden aangetroffen en fungeren nog steeds als basis voor de huidige, reguliere geneeskunst. Daarnaast heeft Ayurveda als holistisch systeem, veel méér te bieden, dat we ook jou graag aanreiken. Deze waardevolle en toepasbare kennis heeft zich inmiddels languit bewezen en wordt je tot op heden niet via de reguliere geneeskunde aangereikt. Toch sluit deze hier haarfijn op aan. Sterker nog, de Ayurveda gaat waar nodig hand in hand met reguliere geneeskunde! Je kunt zo zoveel meer en zélf doen!

Na het volgen van deze Mini Course heb jij alle informatie en kennis over jezelf en de Ayurveda om hiermee op een praktische en effectieve manier te werken aan jouw ideale leefstijl en een lang en gelukkig leven.

Dit is wat je ontvangt als je deelneemt:
  • Praktische informatie en tips over de achtergrond en basis beginselen van de Ayurveda;
  • Doshatesten om je persoonlijke ayurvedische constitutietype te bepalen;
  • Op maat passende leefstijl- en selfcare tips;
  • Verzamelmap inclusief notebook met cursus- en informatiemateriaal en homework;
  • E-books van alle lessen waarvoor je je hebt aangemeld;
  • Huiswerkopdrachten;
  • Mijn onverdeelde aandacht, energie, enthousiasme, passie en inspiratie!

De vijf elementen en drie dosha’s

Ayurveda heeft als doel het lichaam weer in de natuurlijke balans terug te brengen. Aandoeningen (oftewel afwijkingen van deze natuurlijke balans) worden behandeld op basis van de vijf elementen (ether, lucht, vuur, water en aarde) en de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha (ook wel constitutietypes genoemd).

Na een aantal geslaagde Workshops Ayurveda, blijven mensen aangeven meer te willen weten over deze steeds populairder wordende levens- en geneeswijze en hier echt mee aan de slag te gaan. Dat heeft ons geïnspireerd en uitgenodigd een Mini Course Ayurveda te ontwikkelen, die je in drie opvolgende delen kunt volgen, maar ook apart. De eerste Mini Course was een succes en wordt daarom in januari 2024 wederom in verbeterde vorm voortgezet.

KIJK HET FILMPJE VOOR MIJN PERSOONLIJKE BOODSCHAP AAN JOU:
.

Hieronder tref je meer informatie aan over de inhoud van de Mini Course Ayurveda en hoe je je daarvoor aan kunt melden:

 

1. Mini Course Ayurveda Class 1: Basics & Dosha’s

Datum: zaterdag 13 januari 2024
Tijd: 13:30 – 17:00u

Programma: Bepaal je persoonlijke dosha- oftewel constitutietype en de daarbij passende ideale leefstijl, dagritme, voeding- en verzorgingstips aan de hand van een uitgebreide doshatest. Tijdens Class 1 worden de basisdosha’s vata, pitta en kapha in het algemeen behandeld, leer je de testresultaten te interpreteren en hoe je hiermee kunt werken. Een must om mee te starten dus en met zekerheid een belangrijke basis voor de rest van je leven.

We starten met een korte introductie en een informatief kennisblok over de achtergrond en basis van de Ayurveda, gevolgd door een thee-/koffiepauze, voorzien van biologisch gebak. Na de pauze volgt een ontspannende, enerverende meditatie waarin de 5 elementen terug komen en waardoor onze levensenergie sneller gaat stromen. Daarna gaan we verder met het praktische deel: de doshatesten, interpretatie van de testresultaten, persoonlijke tips en de afsluiting.

2. Mini Course Ayurveda Class 2: Ayurvedische eetregels

Datum: zaterdag 10 februari 2024
Tijd: 13:30 – 16:30u

Programma: Leer de 22 eetregels! De Ayurveda kent vele eetregels (waar je ook losjes mee om kunt gaan en waarmee je zo toch een goed resultaat kunt behalen!). Tijdens Class 2 leer je alles over de 22 hoofd eetregels van de Ayurveda en hoe je hier praktisch mee kunt werken. Je krijgt zo een hele andere kijk op voeding dan in de reguliere voedingsschijf van 5 wordt aangereikt. De 22 eetregels zijn niet streng en bevatten daarentegen veel nuttige informatie en tips. Je kunt het zien als richtlijnen die je helpen om gezonder te leven, te begrijpen wat je eet, te voelen wat dit met je doet, daardoor betere keuzes te maken en hiermee op een slimme manier aan de slag te gaan. Je kunt dit zien als een verrijking op je eetpatroon die vruchten af zal werpen. Ook voor mensen die al langere tijd strenge diëten volgen om af te vallen, ervaren de 22 eetregels als een verademing. Maar ook voor ieder ander zijn deze 22 Ayurvedische eetregels essentieel om in de dagelijkse routine mee te nemen, als je voor een gezond, gelukkig en lang, maar ook gezellig leven kiest.

Daarnaast wordt ook de Ayurvedische klok behandeld. Elke dosha heeft namelijk een specifiek dagdeel in de dag, dat deze een prominente rol speelt. Door hier rekening mee te houden, beweeg je mee met het ritme van de dag en brengt daarmee je bioritme in balans.

3. Mini Course Ayurveda Class 3: Ayurveda en voeding

Datum: zaterdag 9 maart 2024
Tijd: 13:30 – 17:00u

Programma: De 6 Ayurvedische smaken en meer. Ayurveda gaat uit van 6 categorieën smaken in onze voeding die we ook in de diverse onderdelen van de tong terug zien komen. Een gebalanceerd voedingspatroon dat goed verteerbaar is, is opgebouwd uit deze 6 smaken. Het is dus belangrijk te weten hoe je deze 6 smaken in praktische zin mee kunt nemen in het bereiden van je voeding. Tijdens Class 3 gaan we dieper in op de 6 smaken en aanverwante wetenswaardigheden, zoals combinaties voedingsmiddelen die je beter niet met elkaar kunt combineren. Je keert dus met mooie basiskennis huiswaarts om te integreren in jouw optimale voedingspatroon, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en kwaliteit van leven van jou en je gezin. Deze class vormt tot slot een mooie en interessante aanvulling en verdieping op de 22 eetregels.

Alle classes worden voorzien van heerlijke, biologische spijs en drank en toepasselijke Ayurvedische theesoorten. Daarnaast ontvang je tips en is er de mogelijkheid tot het testen van dosha gerelateerde producten, die je indien gewenst ook kunt aanschaffen en/of als proef ontvangt voor thuis. Een korte meditatie ter bewustwording en ontspanning is ook in iedere class opgenomen.

Met deze Mini Course leg je een onmisbaar fundament voor jouw toekomstige gezondheid!
Onze werkwijze, aanpak en kennis is inmiddels niet alleen onderschreven door vele tevreden cursisten, maar ook door Ayurveda Teachers, Reguliere (Arbo) Artsen, Therapeuten en diverse Zorgprofessionals op hoog niveau!  Zo gaf een Arts als oud deelnemer hierover aan: “Geraffineerd hoe je deze informatie zo praktisch, duidelijk en laagdrempelig aanreikt!”

.

Praktisch:

Elke Class is ook apart en los van elkaar te volgen. Je kunt je dus voor één specifieke Class opgeven (voor € 64 per Class), of voordeliger de hele Mini Course van 3 delen (voor geen € 192 maar slechts € 172, dus met meer dan 10% korting voor slechts € 57,33!) volgen en daarmee je leefstijl en voeding een echte upgrade geven.

Je zult versteld staan van de hoeveelheid informatie en kennis die je je zo op een leuke en laagdrempelige manier eigen kunt maken en de resultaten op het gebied van je gezondheid, vitaliteit en energie die je hiermee gaat behalen op een simpele manier. Je leert veel over jezelf en hoe je de voor jou ideale leefstijl en -ritme kunt hanteren.

Alles is verder voor je aanwezig. De belangrijkste informatie van de dag ontvang je tijdens de class op papier en achteraf ook digitaal voor thuis.

Locatie:

De Classes vinden alle drie plaats in de groepsruimte van Challenge&Care, gelegen aan de Winkelweg 23A te Posterholt.

Dit unieke programma wordt je aangeboden door Ayurveda (Massage) Therapeute, Life(style) Challenging Coach Bianca Coenen. Zij heeft dit programma op maat samengesteld op basis van klantverzoeken, jarenlange ervaring en opleiding om de Ayurveda laagdrempelig en toepasbaar te maken voor iedereen, zoals deze ook bedoeld is.

Ik kijk ernaar uit je te ontvangen!

Bianca Coenen

Namaskar, 

Challenge&Care

 

LET OP!:

Deze Mini Course en aparte Classes zijn bedoeld om jou in je privé en gezinssituatie een goede basis mee te geven waarmee je met Ayurveda aan je eigen gezondheid en vitaliteit kunt werken. De classes van deze minicourse vormen echter onvoldoende achtergrond om er andere mensen op therapeutische basis mee te adviseren en behandelen. Je kunt echter altijd bij ons terecht met specifieke vragen en/of (gezondheids)problemen en mensen desgewenst naar ons of een Ayurvedische Arts doorsturen.

 

NB: Na betaling is je aanmelding definitief! Afmeldingen worden niet meer gerestitueerd. Bij afmeldingen met een geldige reden (onmacht) wordt je een nieuwe cursusdatum aangeboden. Indien er voor dit evenement geen nieuwe cursusdatum voorhanden is, wordt er bij afmeldingen met geldige reden binnen 48 uur niets gerestitueerd, binnen 1 week 25%, binnen 2 weken 50% en binnen 4 weken 75%. Wij vragen hiervoor je begrip. 

Gegevens

Datum:
10 februari
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
€64,00 – €172,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar