Artrose, er zijn mogelijkheden

Veel mensen hebben last van artrose en vinden hun weg naar Challenge&Care. Vaak om andere redenen, omdat ze ervan uit gaan dat er aan artrose niets meer te doen is. Hen is medegedeeld dat het gewricht “versleten” is en dan rest pijnbestrijding. Je moet ermee leren leven. Ook wij hebben dit tijdens de studie als waarheid en logica geaccepteerd.

In de praktijk blijkt echter dat er weldegelijk mogelijkheden zijn bij mensen met artrose en worden bij Challenge&Care goede resultaten behaald. Vaak komen we hierover al gauw in gesprek. U kunt zich voorstellen dat wij dit om die reden graag met u delen, zodat deze mogelijkheden aan een breder publiek worden aangeboden.

Gevolgklachten

Een gevolgklacht van gedegenereerde gewrichtsschijven (daarvan spreken wij liever dan van versleten schijven. Dat is respectvoller en gaat uit van mogelijkheden in plaats van het eindstation. Dat zijn wij ons inziens – zonder valse hoop te geven – onze cliënten wel verplicht) is dat het gewricht slecht gesmeerd en dus droog wordt. Dat veroorzaakt wrijving, waardoor er pijnklachten ontstaan. Ook ontstaat er verzuring rondom de gewrichten als gevolg van deze klachten.

Massage en energie

Met behulp van speciale massage- en energetische technieken, aangevuld met aromatherapie, kan de smering van de gewrichten opnieuw opgewekt en gestimuleerd worden. Je helpt dus het lichaam van buitenaf om de balans te herstellen door een stukje lichaamsfunctie (tijdelijk) over te nemen. Dan merken we dat in een groot aantal gevallen, de smering wel weer (gedeeltelijk) op gang komt. Ook worden de verklevingen en verhardingen rondom de gewrichten, aan de aanhechtingen, pezen en spieren losgemaakt met massage- en triggerpointtherapie. Mensen krijgen daardoor ook meer bewegingsvrijheid, gaan als vanzelf weer aan het bewegen en van daaruit gaat ook de natuurlijke smering van het gewricht weer werken. Dit werkt ook bevrijdend, hoopgevend en motiverend.

Aromatherapie en coaching

Verder werkt aromamassage en energetische therapie pijnstillend, ontkrampend en verlichtend. Ook dat zorgt ervoor dat mensen makkelijker gaan bewegen, waardoor het natuurlijke evenwicht herstelt en het zelfherstellend vermogen gestimuleerd wordt. We bieden als vanzelfsprekend ook coaching en begeleiding aan bij het opbouwen van deze beweging en wat daarbij komt kijken, tevens bij het eventueel aanpassen van de werkzaamheden, werkroutines of dagindeling. Inzicht en aanpassing zorgt ervoor dat de belastbaarheid aangepast wordt aan de belasting van het lichaam en vice versa.

Stress

Tevens kan stress (vaak ook met de artrose en pijn zelf gepaard) véél invloed uitoefenen op deze klachten. Ook stress veroorzaakt verzuring. Deze stress kunnen wij met behulp van energetische therapie, coaching en counseling wegnemen, zodat deze niet meer als een trigger continu op de klacht blijft inwerken en zo een vicieuze cirkel veroorzaakt. Door al deze zaken blijft namelijk ook anders het ziektebeeld artrose in stand. We werken dus direct aan de oorzaak en doorbreken met hulp van buitenaf deze vicieuze cirkel.

Verstoorde stofwisseling

Maar ook de stofwisseling is verstoord bij een klacht als artrose, dus daar wordt eveneens aan gewerkt. Onderzoek heeft ons bekend gemaakt met de tekorten die gepaard gaan met het proces van artrose. Als we deze tekorten met hoogwaardige, natuurlijke (en liefst biologische) supplementen aanvullen, dan kan er veel bereikt worden en zorg je dat er in elk geval geen verdere achteruitgang plaatsvindt, maar ook dat de smering van de gewrichten van binnen uit optimaal wordt en blijft. Tevens wordt er verband gelegd met de verontreiniging van het lichaam, waardoor processen in het lichaam niet meer optimaal verlopen, zodat de artrose kan ontstaan. Ook detoxmaatregelen worden in onze aanpak betrokken.

Symptoombestrijding

Al met al beïnvloeden alle genoemde processen een klacht als artrose en concentreert de reguliere zorg die u dooreengenomen wordt aangeboden zich helaas vaak slechts op het bestrijden van de symptomen van de klacht. Dat is erg jammer, aangezien wij in de praktijk zeer goede resultaten behalen op dit vlak, zowel bij mensen met artrose in (alle) tussenwervelschijven, alsook in de handen en/of de voeten.  Uiteindelijk kunnen zij veelal pijnvrij zonder (al teveel) beperkingen door het leven en zonder verdere achteruitgang kunnen zij volledig naar tevredenheid functioneren. Uw gezondheid verdient uw en onze aandacht.

Geen loze beloftes

Het wil niet zeggen dat u als u met artrose onze praktijk binnen stapt, u persé alle bovengenoemde stappen zult moeten doorlopen of dat wij u wonderen en garanties gaan geven. Wij ontkennen uw klachten niet. In samenspraak met u bekijken we wel graag uw mogelijkheden en wensen. Op basis daarvan maken wij een behandelplan voor u. De ervaring leert echter dat een proactieve en open instelling ten aanzien van de voorgestelde integrale aanpak, het meeste vruchten afwerpt. Wij gaan reëel van start en beloven slechts ons commitment in het verlengde van dat van u. Onze insteek is altijd dat het geweldig is dat er bij een chronische klacht 10% verbetering kan worden gecreëerd. Daar is meestal iedereen het direct mee eens en in de praktijk overtreffen we dit normaal gesproken ruimschoots. Dat maakt het proberen de moeite waard en daar gaan wij dan ook graag met u voor.

Wij hopen u met dit blog wat meer informatie over en inzicht te hebben gegeven in de mogelijkheden die er bij Challenge&Care zijn ten aanzien van artrose. U kunt een ervaringsverhaal lezen van een van onze tevreden cliënten met artrose via deze link.