Ervaringsverhaal van Anja

“Ik had een druk leven: getrouwd, 3 kinderen, 2 honden, een baan, het huishouden en ik stond voor iedereen klaar. Tot ik helemaal op was. Na diverse keren flink in de lappenmand te hebben gelegen was het zover; ik had ondraaglijke pijn in mijn rug, nek en schouders.

Ik kwam in de ziektewet en onderzoek wees uit dat ik artrose had aan twee wervels onderaan de rug, nek en schouders. Het was chronisch en er kon niks aan gedaan worden. Ik zat al 6 maanden thuis met pijn, de pijnstillers hielpen niet echt. Veel meer dan op de bank liggen en naar de wc lopen was er niet bij de eerste 5 maanden. Daarna kon ik kleine klusjes in huis doen. Ik kon morfine krijgen als ik het echt niet uithield van de pijn. Dit wilde ik niet. Ik was uitgedokterd en kreeg fysio wat niet echt hielp. Niks lukte nog en ondertussen zat ik verdrietig en hulpeloos thuis. Iedere dag bokste ik tegen mezelf op. Pijnstillers was ik mee gestopt waardoor ik nog minder kon en heel veel pauzes tussendoor had.

Tot ik contact kreeg met Challenge&Care en werd getransformeerd. Nu ben ik getrouwd, heb ik 3 kinderen, 2 honden en een chronische ziekte en ben ik gelukkig. Door de transformatie kijk ik anders naar dingen en mensen. Ik zie meer het positieve in plaats van het negatieve. Ik zie ineens hoe mooi sommige dingen zijn waar ik eigenlijk dagelijks langsloop.
Ik heb mijn pijn onder ogen gezien en heb deze onder controle door te luisteren naar mijn lichaam en niet altijd door te drammen, maar te accepteren wat er is.
Iedere dag leer ik bij en iedere dag kan ik genieten en het mooiste is: iedere dag kan ik een beetje meer.
Anderhalf jaar geleden kreeg ik de prognose ‘met morfine in een bedje liggen en uit het raam kijken’, nu geniet ik iedere dag. Ik wandel zelfs 5 keer per week een half uur en beetje bij beetje houd ik het huishouden bij. Daarnaast kijk ik rustig rond voor vrijwilligerswerk om zo te proberen weer terug in de arbeidsmarkt te komen.
Bedankt voor het inzicht dat ik heb mogen ontvangen en de oplossingen die mij geboden worden dankzij de transformatie.”