Mondkapjesplicht per 1 december 2020

Het zal je niet ontgaan zijn, per 1 december wordt er landelijk een mondkapjesplicht ingevoerd. Deze geldt onder voorwaarden ook voor Zorgprofessionals.

Mondkapjesplicht bij Challenge&Care

Voor ons verandert er niet zoveel. Aangezien wij ons onder andere bezig houden met het masseren van mensen die onder de risicogroepen vallen en hiervoor geheel begrijpelijk en wenselijk een strikt coronaprotocol hanteren van onze  Beroepsvereniging, tevens meer dan graag onze verantwoordelijkheid indeze nemen (we willen je gezondheid bevorderen en alle risico’s tot een minimum beperken), werken wij al vanaf onze opening na de crisis met chirurgische mondkapjes van de hoogst verkrijgbare kwaliteit. Daarmee zijn zowel wij als jij afdoende beschermd. Deze mondkapjes werken twee kanten op, terwijl de doorsnee mondkapjes die cliënten dragen alleen dienen ter bescherming van ons. Ook dragen wij handschoenen bij het masseren. Hiervan merk je als cliënt niets.

Algehele mondkapjesplicht

Per 1 december 2020 wordt het dragen van mondkapjes ook voor jou als cliënt verplicht in onze praktijk, aangezien we bij onze behandelingen en massages de 1,5 meter overschrijden en het landelijk gezien momenteel medisch noodzakelijk is alsook wettelijk verplicht wordt gesteld. Wij kunnen daarin helaas geen uitzonderingen maken, behalve als je ernstige gezondheidsklachten hebt, waardoor het echt niet mogelijk is om het mondkapje te dragen.

Preventieschermen en strikte coronaprotocollen

Aanvullend maken we gebruik van preventieschermen en hanteren strikt de coronaprotocollen van onze Beroepsverenigingen. Maandag 30 november volgen wij nog een aanvullend webinar van een van onze Beroepsverenigingen over de nieuwe mondkapjesplicht, om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en achtergrondinformatie. Natuurlijk raadplegen we met grote regelmaat de speciale pagina voor Zorgprofessionals op de website van het RIVM.

Voorop staat de veiligheid en het welzijn van al onze cliënten. 

Wij houden je op de hoogte en volgen alle ontwikkelingen op de voet.