Massage en coaching bij kanker

Massage bij kanker ontspant lichaam en geest en bevordert je herstel

Als je de diagnose kanker te horen krijgt, wil je niets liever dan de best mogelijke zorg ontvangen.

Voor het masseren van mensen met de ziekte kanker is kennis van en ervaring met de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen ervan nodig. Doordat ik de specialisatie-opleiding “Massage bij kanker” voor professionele masseurs (HBO-niveau) heb gevolgd, kan ik je massage op ieder moment subtiel afstemmen op je lichamelijke conditie en behandelingen, zoals chemo en bestralingen.

Binnen de beperkingen van je ziekte zorg ik dat je lichaam weer opnieuw in balans komt, je ontspant en dat het herstellend vermogen van je lichaam optimaal wordt ondersteund. Massage bij kanker kan een zeer positief effect hebben op bijwerkingen, zoals vermoeidheid, slapeloosheid, onrust en depressie, maar ook misselijkheid, neuropathie en pijnklachten. Dit is wetenschappelijk aangetoond.

Massage kan zowel onderdeel zijn van de curatieve als palliatieve zorg bij kanker en draagt ook bij aan het herstel van het vertrouwen in en contact met je lichaam.

Challenge&Care is lid van het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker en opgenomen in de verwijsgids kanker. Dat betekent ook dat er vanuit de Integrative Medicine spreekuren in het ziekenhuis kan worden doorverwezen. Daarnaast ben ik lid van het regionale Oncologische Zorgnetwerk OncoNetEcht.

Als de polis van je zorgverzekeraar dit toelaat, worden je massages mogelijk vergoed binnen je aanvullende verzekering. Kijk dus vooraf even goed na of dit het geval is en vraag het bij twijfel na. Indien nodig leg ik voor alle zekerheid contact met je verzekeraar.

Massage bij kanker is ondersteunend bij je reguliere behandelingen.

Coaching bij kanker

Bij Challenge&Care is er volledige tijd en aandacht voor jou en de klachten, stress en spanningen die je kunt ervaren als gevolg van je ziekte, ermee gepaard gaande onderzoeken en behandelingen, een onzeker toekomstperspectief, veranderende omstandigheden etc.

(Energie)balans is van essentieel belang voor je herstel. Alle factoren die daarop van invloed zijn dus ook. Je werksituatie, omgeving, alle veranderingen en onderzoeken kunnen voor veel spanningen zorgen. Ook je relatie kan hierdoor onder druk komen te staan op allerlei manieren. Ik wil je dan ook graag zo goed mogelijk ondersteunen en werk daarbij als vanzelfsprekend waar gewenst complementair in het verlengde van en versterkend aan je reguliere c.q. andere hulpverleners, werkgever en/of uitkeringsinstantie.

Bij Challenge&Care kun je terecht voor individuele coaching, maar er zijn regelmatig, terugkerende, mooie (leefstijl)programma’s, workshops en andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen om zelf actief te werken aan je herstel en regie te nemen over je gezondheid (en situatie). Dat is erg empowering. Kijk daarvoor op onze Evenementenpagina.

Voor wat betreft coaching werken we graag op trajectbasis. Dit traject stemmen we vooraf aan de hand van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je af. Een goede basis en duidelijkheid vooraf staan altijd centraal, aangezien dat heel veel rust geeft en resultaat oplevert. Meld je alvast aan voor het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek via deze link.

Tot slot ben als ik als Life(style)- en Vitaliteits Coach, Loopbaan, Re-integratie en Outplacement Coach ingeschreven bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en heb een gedegen zakelijke, alsook therapeutische achtergrond, ervaring en sterk netwerk om op terug te vallen en mee samen te werken.

Lees via deze link een ervaringsverhaal van massage bij kanker en kanker op de werkplek van een van mijn cliënten die dit graag wilde delen:

Ervaringsverhaal Massage bij Kanker – Kanker op de Werkplek

 

Van harte welkom!

 

www.massagebijkanker.nl

https://www.massagebijkanker.nl/netwerk-massage-bij-kanker/

www.henkfransen.nl

https://genezendvermogen.nl/kennisbank/

www.borstkanker.nl/provincie_limburg

https://www.nobco.nl/