Massage en coaching bij kanker

Massage bij kanker ontspant lichaam en geest en bevordert uw herstel

Als u de diagnose kanker te horen krijgt, wilt u de meest optimale zorg ontvangen.

Voor het masseren van mensen met de ziekte kanker is kennis van en ervaring met de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen ervan vereist. Een massagetherapeut(e) die de specialisatie-opleiding “Massage bij kanker” (HBO-niveau) heeft gevolgd, kan uw massage op ieder moment subtiel afstemmen op uw lichamelijke conditie en behandelingen, zoals chemo en bestralingen.

Binnen de beperkingen van uw ziekte wordt ervoor gezorgd dat uw lichaam weer opnieuw in balans komt, ontspant en dat het herstellend vermogen van uw lichaam optimaal wordt ondersteund. Massage bij kanker kan een zeer positief effect hebben op bijwerkingen, zoals vermoeidheid, slapeloosheid, onrust en depressie, maar ook misselijkheid, neuropathie en pijnklachten.

Massage kan zowel onderdeel zijn van de curatieve als palliatieve zorg bij kanker. Het draagt ook bij aan het herstel van het vertrouwen in en contact met uw lichaam.

Challenge&Care is lid van het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker.

Coaching bij kanker

Bij Challenge&Care is er volledige tijd en aandacht voor de klachten, stress en spanningen die u kunt ervaren als gevolg van uw ziekte, ermee gepaard gaande onderzoeken en behandelingen, een onzeker toekomstperspectief, veranderende omstandigheden etc.

Balans is van essentieel belang voor uw herstel. Alle factoren die daarop van invloed zijn dus ook. Uw werk, omgeving, alle veranderingen en onderzoeken kunnen voor veel spanningen zorgen, ook uw relatie kan hierdoor onder druk komen te staan op allerlei manieren. Wij willen u dan ook graag zo goed mogelijk ondersteunen. Wij werken daarbij als vanzelfsprekend waar gewenst complementair in het verlengde van uw reguliere c.q. andere hulpverleners, werkgever en/of uitkeringsinstantie.

Bij Challenge&Care kunt u terecht voor individuele coaching. Ook is er de mogelijkheid een groepscoachingprogramma te volgen dat bestaat uit “Krachtdagen” op maat, speciaal gericht op Oncologie, waarin de volgende onderwerpen periodiek worden aangeboden:

  • Kanker…en hoe nu verder?
  • Kanker, je relatie(s) en seksualiteit
  • Een andere kijk op kanker (Systemische 0pstelling van de ziekte kanker)
  • Kanker en je werk en/of uitkering
  • Lekker in je vel na kanker
  • Voeding&lifestyle bij kanker

U kunt al naar gelang uw behoefte deelnemen aan één coachingsessie naar wens, ofwel het gehele traject volgen. Het actuele aanbod treft u aan op onze Facebookpagina. Vraag bij interesse gerust vrijblijvend informatie via ons contactformulier of het telefoonnummer: 088 – 505 55 50

Challenge&Care is als Business-, Personal- en Vitaliteits Coach ingeschreven bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en heeft ook zakelijk een gedegen achtergrond, ervaring en sterk netwerk om op terug te vallen en mee samen te werken.

Lees via deze link een ervaringsverhaal van massage bij kanker en kanker op de werkplek van een van onze cliënten:

Ervaringsverhaal Massage bij Kanker – Kanker op de Werkplek

 

Massage bij kanker is ondersteunend bij uw reguliere behandelingen.

 

Logo-Lid-van-NMbK klein

www.massagebijkanker.nl

https://www.massagebijkanker.nl/netwerk-massage-bij-kanker/

www.henkfransen.nl

https://genezendvermogen.nl/kennisbank/

www.borstkanker.nl/provincie_limburg

https://www.nobco.nl/