Sportvoeding

In 2017 start Challenge&Care met de nieuwe opleiding HBO Sportvoeding. Dit is een gerichte aanvulling, opgezet door adviseurs die jarenlange ervaring hebben met voeding voor Topsporters. De opleiding is erkend door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

In deze opleiding leren we gerelateerd aan sport en bewegen alles over wat goede (sport)voeding is, energie en inspanning, koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen, vochthuishouding, gewichtsmanagement, gewichtsklassensport en eetproblematiek, voeding voor, tijdens en na een inspanning, bij training op hoogte en in een ander land, op reis, alcohol en sport, de krachtsporter, teamsporter, jeugd en oudere sporter, vegetarische sporter, diabetes, gastro-intenstinale klachten bij het sporten, specifieke sportvoedingsproducten en voedingssupplementen en voedingspatronen in diverse takken van sport.

Al met al een heel complete opleiding waarmee wij verwachten vele vragen te kunnen beantwoorden en u een complete en deskundige ondersteuning te geven op het gebied van voeding en sport c.q. beweging.

Wij houden u op de hoogte.