Hartverwarmende verwendag voor borstkankerpatiënten in Laurentius Ziekenhuis

Afgelopen zaterdag, 7 oktober 2017, vond er in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond een verwendag plaats voor borstkankerpatiënten. Deze verwendag werd op initiatief van Mammachirurg Jacco van Unen geïnitieerd en door de dames van Borstkankervereniging Roermond georganiseerd, vanwege de goede resultaten en ervaringen hiermee in andere regio’s. Ook in Roermond is de verwendag inmiddels een terugkerend succes.

Het was de derde verwendag voor borstkankerpatiënten in Roermond, dit maal voor het eerst in het Laurentius Ziekenhuis. In voorgaande jaren vond de verwendag telkens in het Toon Hermans Huis Roermond plaats. Challenge&Care wordt, als lid van het Netwerk Massage bij Kanker, jaarlijks benaderd om medewerking te verlenen aan deze zeer gewaardeerde en nodige, hartverwarmende verwendag. De deelnemende borstkankerpatiënten keken reeds lange tijd uit naar deze dag, er is zelfs sprake van een wachtlijst.

De aanwezigen hebben deze dag kunnen genieten van diverse massages, hand- en nagelbehandelingen, kleuradvies, Reiki, zang&dans, gedichten en spijs en drank. Ook werden zij verwend met propvolle goodiebags van vele sponsors en heeft Challenge&Care in samenwerking met het UMCG en vrijwilligster Corrie Bargeman heart pillows gesponsord om de aanwezige borstkankerpatiënten een warm hart toe te dragen.

Mooie quotes van deze dag zijn: “Het was een enorm inspirerende dag, ik ga naar huis met een lach!”, “Ik heb nog nooit zo’n goede massage ontvangen…” en “Dit zouden we toch veel vaker moeten doen, ik ga hier echt meer tijd voor vrijmaken”.

Met een toast op het leven, een lach en een traan, sloten we dankbaar de dag af en kijken weer uit naar de volgende verwendag het komende jaar!

Bianca Coenen

Oncologisch Massagetherapeute