Grootste pandemie ooit!

GROOTSTE PANDEMIE OOIT STORMT GERUISLOOS BINNEN!

Waarschijnlijk denk je hierbij al snel aan een nieuwe Covid-variant of misschien volg je net als ik goed het nieuws en denkt in de hoek van de Vogelgriep die nu, na andere zoogdieren, ook op mensen dreigt over te slaan. Maar dat is allemaal nog maar de vraag (laten we hopen dat het er niet van komt natuurlijk).
Wat we héél zeker weten, is dat er een héle andere orde van gezondheidsproblematiek op ons af stevent, terwijl we geneigd zijn te denken dat we alles al gezien en meegemaakt hebben na de coronacrisis de afgelopen twee jaren en dat we er nu eindelijk weer goed voor staan op dat gebied. Niets is minder waar. Een ware KLACHTENHOOS is yet to come namelijk.

Even vooropgesteld: Ik ben géén doemdenker! Mensen die mij goed kennen noemen me een echte optimist en ook een nuchtere criticus. Als ik een blog als dit schrijf, doe ik dat niet voor niets, heb ik daar altijd een goede reden voor en weet ik waar ik het over heb. Dan heb ik mijn research gedaan en handel ik daarnaast altijd vanuit een hoger doel.

Wat ik nu met je wil delen is waar je vast niet direct aan denkt. Desondanks ken je het bestaan ervan al lang. Maar overzie je ook de impact en de grote gevolgen? Denk eerst nog eens even terug aan het moment dat Covid-19 uitbrak. Vanuit orthomoleculaire, biologische, epiginetische en ecologische invalshoeken wisten wij al lang dat het er een keer van ging komen dat een virus ons allemaal zou vloeren. En toch…werd het over het hoofd gezien en niet gelijk serieus genomen. Waar ik het nú, hier in dit blog, over heb is van een hele andere orde. Je zult het niet geloven, maar ik heb het over….diabetes mellitus en obesitas!!!

Dat is vast niets nieuws, noch iets waar jij wakker van ligt. Maar dan ontbreekt je ook waarschijnlijk het inzicht in de cijfers die er nu liggen en de gegevens die al bekend zijn met betrekking tot onze gezondheid en leefstijl, die er niet om liegen. We stevenen namelijk zo regelrecht af op een ware CATESTROFE met een MEER DAN HEFTIGE IMPACT, vele malen heftiger dan wat je tot nu toe hebt meegemaakt met de uitbraak van Covid-19 en vergelijkbaar aan de klimaatcrisis. Waar we ons druk maakten om een door de overheid opgelegde lock-down, immobiliseren we onszelf langzaam maar zeker totdat we aan een scootmobiel, rollator en later ook afhankelijk aan huis gekluisterd zijn. De schade die onze leefstijl aanricht en we onszelf aan doen, is VELE MALEN groter! IMAGINE. De zorg IS al overbelast, kan het niet meer aan. De sector en overheid breken zich het hoofd over waar ze nog kundige mensen vandaan kunnen halen, waar ze ÜBERHAUPT mensen vandaan kunnen halen.

Met alle respect, but facts are facts. Mensen met diabetes (type 2 – lees normaal gesproken omkeerbare suikerziekte) en overgewicht (lees normaal gesproken omkeerbaar) lopen een véél groter risico op het ontwikkelen van allerlei aanvullende klachten en complicaties. Ze slikken vaak een arsenaal aan medicatie en er moet een TEAM aan zorgverleners aan te pas komen om dit op te vangen!

Ja, oók 5 tot 10 kilo extra gewicht verergert al aanzienlijk dat risico op die extra klachten en heeft dus ook invloed op jouw kwaliteit van leven. Dit is door onderzoek gestaafd he?!  Ontken dus vooral niet waar je nu staat en verloochen al zeker niet waar dit door komt, want daar zit ook gelijk de sleutel naar je oplossing. Onderschat dus ook niet je eigen kunnen, je eigen rol en wat je hieraan kunt doen. Dit is huge en simpeler dan je denkt!

Diabetes en obesitas zijn dan wel geen virussen, dus in die zin kunnen we niet écht van een pandemie spreken, aangezien die normaal gesproken door een overdraagbaar virus wordt veroorzaakt. Toch maak ik hier graag deze vergelijking, omdat het hier ook gaat om een WERELDWIJD probleem waarin we elkaar met z’n allen in negatieve zin beïnvloeden en aansteken, waarin er een nieuw normaal is ontstaan in wel heel negatieve zin, waarin het allemaal wel kan, grenzen opgerekt worden van wat goed voor ons is en geaccepteerd en voor lief genomen wordt wat NIET kan en ongezond is voor jezelf en degenen van wie jij houdt. Het gros van ons wil toch graag meedoen met de meute en in de pas lopen, kiest elke dag voor een feestje, snelle beloning en zwicht voor zwakte en gemak. Yes, I’m brutally honest. Dat moet ook, want dit stormt binnen als een orkaan, vergis je niet.

Waar trek jij de GRENS? Hoe lang ga je hier nog mee door en bij WIE leg JIJ de VERANTWOORDELIJKHEID voor JOUW GEZONDHEID?

Ik voel en zie dit allemaal járen ontstaan en maak me er zorgen om. Want ik zie deze ontwikkeling met RASSE schreden toenemen en een nieuwe norm ontstaan waar ik niet blij van wordt. Daarom heb ik een programma ontwikkeld waarmee je snel en simpel je leefstijl  stapsgewijs kunt veranderen naar beter. Je leert binnen korte tijd het belangrijkste over wat gezonde voeding is en wat zeker niet, zonder dat je daardoor je leven drastisch om hoeft te gooien. Ook zet je stappen die jouw leefstijl en leefritme aanzienlijk verbeteren.

We gaan uit van informeren, inspireren en motiveren en van behouden van alles wat al goed is, zonder dieet of restricties. Je maakt zelf de juiste keuzes en we houden het simpel en makkelijk. Het resultaat is er wél en dat spoort vanzelf aan tot doorgaan. Je creëert een nieuwe mindset. Dat werkt en kun je goed en praktisch integreren in je leven, blijkt uit de reacties van de deelnemers en uit de resultaten.

Aanstaande woensdagavond 18 januari 2023 geef ik hier een gratis info avond over, waarin ik je meer vertel over de zorgelijke ontwikkelingen die ik in dit blog omschrijf, maar je ook 10 ultieme, waardevolle en direct toepasbare leefstijltips mee geef om ze te lijf te gaan.

Je bent van harte welkom en kunt je aanmelden via DEZE LINK. Als het tijdstip je niet uit komt, is er de mogelijkheid je aan te melden voor een gratis online webinar, dat daarna plaats vindt en je op je eigen stek en gewenste tijdstip terug kunt kijken.

VOEL JE VRIJ EN WELKOM!

Hopelijk tot gauw!

Een heel fijn weekend en vooral een HAPPY & HEALTHY life gewenst!

Met gezonde groet,

Life(style)Challenging Coach

Multi Medicine Woman

Bianca Coenen

Challenge&Care