Geslaagd voor Opleiding Ayurvedische Marmamassage

YES! Vorige week vrijdag ben ik geslaagd voor de jaaropleiding Ayurvedische Massage bij Ananda Yogacentrum. Deze massageopleiding is een welkome aanvulling op de Hbo-opleiding Ayurveda die ik alweer een aantal jaren geleden met succes heb afgesloten en de verdiepingstrainingen en workshops die ik daarna volgde in de Ayurvedische massage. Dit stond al lang op mijn verlanglijstje! Het is een prachtig jaar vol mooie herinneringen en bijzondere, intense en dierbare ervaringen geworden.

Ayurvedische Marmamassage

Marma’s zijn drukpunten in het ayurvedische massagesysteem. Het woord “marma” betekent in het Sanskriet “vitaal punt”. Het lichaam kent 107 marmapunten. Ons lichaam bestaat, naast haar fysieke lichaam, uit een uitgebreid energielichaam, in de ayurveda het “prana-lichaam” genoemd. De 72.000 energiebanen die hierin volgens de ayurveda vloeien, worden nadi’s genoemd. Deze nadi’s hebben vaak een invloed op het energetische lichaam.

Marma’s zijn te vinden op de plaatsen waar verschillende nadi’s bij elkaar komen. Het zijn knooppunten van energie die in de meeste gevallen gelegen zijn op de kruispunten van gewrichtsbanden, bloed- en lymfevaten, zenuwen, spieren, botten en gewrichten. Soms liggen ze ook dieper in het lichaam en kunnen gezien worden als grensposten tussen lichaam en geest. Via deze marmapunten beïnvloedt het lichaam de geest en vice versa. De marmapunten zijn dus zeker niet alleen als lichamelijk te beschouwen, maar als centra van energie, waar levenskracht ligt opgeslagen en stroomt. Er gaat een sterke geneeskrachtige, vitaliserende en balancerende, reinigende werking uit van deze diepgaande en bijzondere massages die door iedereen als een ware weldaad worden ervaren.

Door de marmapunten te behandelen, stimuleren we de doorstroming van prana, de vitale levensenergie, die door ons lichaam stroomt. De werking van de marma’s gaat veel dieper dan het fysieke lichaam van weefsels en organen, maar hebben allereerst een uitwerking op het energetische aspect van de mens via prana, de chakra’s en de tri dosha’s. Wanneer de energetische balans van het lichaam hersteld is, zal de balans in het fysieke lichaam volgen. Ook trekken we bij deze massage lijnen, waardoor de optimale doorstroming van energie in de nadi’s bevorderd wordt. De massage kan als total body marmamassage aangeboden, maar kan ook naar behoefte of gericht op een specifieke klacht als deelmassage aangeboden worden.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een massage of de mogelijkheden hiervan, check dan de speciale pagina die hieraan gewijd is op onze site, op neem vrijblijvend contact op.

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

De ayurvedische massages en leefstijlbegeleiding kunnen ook voor werkgevers veel betekenen met het oog op duurzame inzetbaarheid, welzijn en vitaliteit van de medewerkers. Werknemers kunnen de massages en leefstijladviezen enorm waarderen en het effect ervan is bijzonder goed. Oude klachten verdwijnen en mensen komen fitter, energieker, vrij van ballast, beter belastbaar, cretiever en meer gemotiveerd terug op de werkplek en leveren daarmee een grotere bijdrage aan uw succes. Uw werknemers zijn tenslotte uw kapitaal. Daarnaast werken wij al jaren proactief, complementair en doelgericht mee aan het herstelproces, de re-integratie en ook waar van toepassing outplacement van u en/of uw medewerkers. Dit combineren wij ten allen tijde met inspiratie en omdenken in succes. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere burn-outklachten en mensen met de ziekte kanker.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op deze site, maar neem vooral ook eens een kijkje op de website van ons zusterbedrijf Business en Balance. Uiteraard zijn wij altijd graag bereid met u van gedachten te wisselen over de voor u best passende mogelijkheden met een optimaal resultaat, en/of maken wij graag tijd voor u vrij voor een vrijblijvend intakegesprek. Goede zorg blijft in onze ogen altijd werken met aandacht en maatwerk. Pas dan heeft het resultaat. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel vrijblijvend met 088 – 505 55 50.

 

Bianca Coenen

Gezondheids- en Life Coach / Massagetherapeute / Lifestyleondernemer / Geluksambassadrice