Geluk en bescherming

In de praktijk ontvang ik vaak dezelfde vragen en veelal gaan deze vragen over het vinden van geluk en bescherming. De vragen zijn dan: “Hoe wordt ik gelukkig, waar wordt ik gelukkig van, hoe kom ik eindelijk van deze vervelende, pijnlijke en belemmerende emoties, blokkades en verdriet af, hoe vind ik balans, hoe kom ik in mijn kracht of hoe kan ik mezelf beter beschermen tegen negatieve energie en anderen?” Dit eeuwenoude handsymbool staat in verschillende religies voor geluk en bescherming en heb ik daarom bij dit blog vermeld.

Jouw definitie van geluk

Ik heb geen standaard antwoord op deze vragen, maar zal je altijd graag begeleiden op jouw pad naar geluk en bescherming voor jezelf en er is altijd een weg. Wat de definitie van geluk is, is namelijk voor iedereen anders en ga ik niet voor je invullen. Wel kan ik je helpen je geluk te definiëren en je bewust te maken van wat dit voor jou betekent en inhoudt. Ook kan ik je tools, een luisterend oor, steun en hulp aanreiken om je geluk sneller en makkelijker te bereiken en ervoor zorgen dat je op je pad blijft. Er zijn vele ingangen en manieren om te werken aan je zelfbewustzijn en je innerlijke te verrijken. Het gaat erom dat je een manier kiest die bij jou past en waarbij jij in je element bent. Dat kan zijn door middel van een hobby, het opzoeken van de natuur, gesprekken met anderen, een ayurvedisch consult, sport, beweging, massages, meditatie, bidden, een chakratransformatie, opstelling, coaching etc. Dit alles hoef je ook zeker niet bij mij en met mij te doen. Daarin laat ik iedereen graag vrij. Maar als je daarvoor kiest, zoek ik graag samen met jou naar jouw innerlijke kracht, rust en balans, zodat je kunt luisteren naar jouw innerlijke stem en je gevoel weer kunt volgen. Als je vrij bent van blokkades en belemmeringen, komt er ruimte vrij en vertrouwen om jezelf te ontwikkelen, te groeien en kom je telkens een stapje dichter bij jouw persoonlijke geluk.

Geluk creëer je zelf

Jemmer genoeg is het niet zoals velen denken en ook tegen mij zeggen, namelijk dat het geluk je in de schoot wordt geworpen en je zomaar toe komt waaien. Geluk creëer je voor het grootste deel zelf door je daden en gedachtes en hoe meer je daarvoor over hebt en in wilt investeren, des te gelukkig zul je zijn. Dat is ook de wet van de natuur. Dat waar je aandacht aan besteedt, dat groeit. Energie is aandacht, liefde en creatiekracht. Datgene waar je aandacht aan besteedt, creativiteit en liefde in legt, zal groeien en zich ontwikkelen tot iets moois. Het eindresultaat zal zelfs mooier zijn, dan je je ooit voor had kunnen stellen. Dus…wat houdt je tegen?

Leef bewust

Natuurlijk kan ik je ook standaard oefeningen en manieren aanreiken om jezelf beter te beschermen, dat zal ik zeker doen. Maar voor mij is niemand standaard, alles maatwerk en wat ik veel liever met je doe, is een goed gesprek met je voeren over je angst(en) en waarom je deze bescherming zo nodig hebt voor jezelf. Want als je je bewust bent van je angst en deze in de ogen kunt kijken, kun je deze ook overwinnen. Ik geloof erin dat iedereen de kracht heeft om dit te kunnen doen en dat er altijd een oplossing is die bij je past. Dat blijkt ook uit de praktijk. De basis zijn voor mij altijd jouw wensen en grenzen. Samen met jou vinden we een manier die bij jou past om deze angst te lijf te gaan en te zorgen dat jij vanuit jouw kracht, goed beschermd tegen negatieve invloeden en energie, de wereld kunt trotseren. Want ook hierbij is het zo, dat waar je aandacht aan besteedt, groeit. Als je dus veel aandacht besteedt aan jouw angst, zal deze een grote rol gaan spelen in jouw leven. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik maak jou bewust van jouw kracht en help je jouw manier te vinden om deze te voelen en manifesteren. De oorzaak van de angst kan ook verdwijnen met behulp van bijvoorbeeld een chakratransformatie, gesprekken, regressies of een bloesemremedie en zo vinden we jouw weg naar balans, gezondheid en geluk. Want een leven in angst is geen leven.

Geluk vermenigvuldigen

Ik gun iedereen een leven vol energie, passie en levenslust en het maakt mij gelukkig dit samen met jou te bereiken. Wil jij dit ook? Dan ben je meer dan welkom! Bel mij op 088 – 505 55 50 of vul het contactformulier in op deze site voor meer informatie of een vrijblijvende intake!

Bianca Coenen

Coach-Counselor, Lifestyle Ondernemer, Massagetherapeute