Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Gembercompressen

16 maart @ 10:00 - 16:30

€59,00 – €69,00

Nieuwe levenskracht, vitaliteit en energie

met de heilzame kracht van gembercompressen!

.

Waarom je  jezelf écht tekort doet als je je niet aanmeldt voor deze (zonder meer erg gezellige en uiterst leerzame) energizing workshop?
.
Ons lichaam heeft in deze tijd van het jaar moeite zich aan te passen aan de seizoenswisselingen, dat kost veel kracht en energie.  Je immuunsysteem draait overuren om antistoffen te creëren en je lichaam is druk met ontslakken. Veel mensen wenden zich dan ook tot onze praktijk met klachten die daar het gevolg van zijn, zoals spier- en gewrichtsklachten, vermoeidheid, verkoudheid- en griepverschijnselen, maar ook tal van andere klachten, die je simpelweg kunt voorkomen en/of verminderen door je lichaam preventief te ondersteunen in dit proces.
.
Daarom bieden we je deze niet alleen ontzettend leuke, maar vooral ook heel leerzame, praktische en heilzame workshop aan. Achteraf is er de mogelijkheid de compressen, los van de workshop, te ontvangen, mocht je niet de hele workshop willen volgen. Dit is de meest laagdrempelige en beste manier om je lichaam snel en verantwoord een enorme boost te geven, je immuunsysteem te versterken, te ontgiften en je energie weer te laten stromen!
.
Gemberwortel wordt op de hele wereld in vele culturen al generaties lang gebruikt en gewaardeerd om het brede spectrum van de krachtige, medicinale, therapeutische werking.
.
Deze werking van gember (Zingiber officinale) is “heet” en “droog” en past daarmee perfect in deze tijd van seizoenswisselingen waarin koutjes en andere klachten kunnen opspelen en virussen en bacteriën een sterke invloed hebben op ons immuunsysteem.
.
Een stevige greep uit de bewezen, heilzame effecten van de eeuwenoude gembercompressen:
 • verhoogde absorptie van o.a. vitaminen en mineralen (max 200%!);
 • bescherming maag- en darmslijmvlies;
 • versterking afweer en immuunsysteem;
 • zweer- en ontstekingsremmende werking;
 • preventie postoperatieve misselijkheid;
 • levercel beschermende werking, antihepatotoxisch;
 • anti-parasitaire werking;
 • pijnstillende werking;
 • anti-reumatische werking;
 • cardiovasculaire bescherming;
 • cholesterolverlagende werking;
 • antioxidant;
 • verlichting hoofdpijn, spierpijn en griepverschijnselen;
 • verwarmt de maag (prikkelt warmtegevoelige receptoren in het algemeen);
 • stopt diarree;
 • bevordert galsecretie;
 • beschermt tegen chemische toxines;
 • verdrijft kou (geeft een heerlijk hittegevoel);
 • bevordering zweten en afvoeren slijm;
 • spijsverteringshulp bij kolieken, flatulentie en dyspepsie;
 • versterkt yang (licht, warmte en beweeglijkheid);
 • en zelfs nog meer, maar hier houden we het maar even bij…

.

KIJK HET FILMPJE VOOR EEN IMPRESSIE VAN DE DAG:

.

Wat gaan we doen?

Het programma van de workshop:

.

OCHTENDPROGRAMMA (voor deelnemers aan de workshop)

09:30u – 10:00u   Ontvangst/ inloop met kruidenthee en gezonde versnapering

10:00u – 10:15u   Korte kennismaking

10:15u  – 10:30u   Ins&outs, do’s & don’ts van de gembercompressen

10:30u – 10:40u   Voorbereidende meditatie

10:40u – 11:00u   Laagdrempelige yin-yoga sessie (voor iedereen te volgen)

11:00u – 11:15u   Kopje thee – voorbereiding gembercompressen

11:15u – 12:45u   Leggen gembercompressen in tweetallen

12:45u – 13:00u   Korte gezamenlijke afsluiting

.
De gembercompressen sessie:

MIDDAGPROGRAMMA (voor deelnemers die alleen de gembercompressen ontvangen)

15:00u – 15:15u   Korte ontvangst / inloop en uitleg

15:15u – 16:00u   Ultiem genieten van de gembercompressen

16:00u – 16:15u   Afsluiting met een lekker kruidentheetje en/of detoxdrankje en overheerlijke biologische versnapering

Voor wie?

Voor iedereen die dit wil leren, ervaren en/of ontvangen en die zichzelf een ongekende gezondheids- en energieboost wil geven!

Je hoeft zelf geen partner mee te nemen om deel te kunnen nemen, dat kan en mag natuurlijk wel. We zorgen ervoor dat je in elk geval een partner hebt om mee te kunnen doen met de workshop, zodat je zowel kunt leren hoe het is om de compressen te leggen, maar óók kunt ervaren hoe het is om deze zelf te ontvangen. Maar mocht je liever niet aan de workshop deel nemen of dit om de een of andere manier niet kunnen of prettig vinden, dan ben je na de workshop in het middag gedeelte van harte welkom om de gembercompressen te ontvangen, die ik dan persoonlijk bij je leg!

LET OP!

Heb je een ernstig klachtenbeeld of zit je een bepaalde risicogroep, laat dit dan svp vooraf weten, zodat we kunnen afstemmen waar we rekening mee kunnen, moeten en mogen houden in de workshop en ten aanzien van de toepassing van de gembercompressen, zodat juist jij van de heilzame werking van de compressen kunt genieten, zonder ongewenste, vervelende en onnodige complicaties. Het is en blijft namelijk een krachtig goedje. Bij gebruik van bloedverdunners of in geval van een zwangerschap of galstenen is de workshop op deze manier niet aan te bevelen, maar zijn er andere alternatieven mogelijk.

Waar is het en wat heb je nodig?

De workshop vindt plaats in onze praktijkruimte op yogamatten (nog steeds coronaproof gereinigd uiteraard). Deze zijn aanwezig. Gezien het feit dat gember kan uitbijten, verzorgen wij dit intern. Dat geldt ook voor de grote badhanddoeken en de warme, zachte dekens die er gebruikt worden (ook coronaproof gewassen). We vragen je daarom ook vriendelijk geen nieuwe kleren aan te trekken, maar voor iets comfortabels te kiezen dat goed in de was kan en niet te kostbaar is.

Het is verder heerlijk als je warme sokken meeneemt, een lekker warm vest en drie oude (kleinere) badhanddoeken om de gembercompressen mee te maken. Deze worden namelijk om en om in de gember gedrenkt (zoals op de onderstaande foto). De handdoeken moeten daarvoor groot genoeg zijn (geen keukendoek dus) om te kunnen draaien en aan de zijkanten vast te pakken, zonder jezelf te branden en ook weer niet te groot, omdat dat weer onhandig is en teveel vocht uit de grote pan weg trekt voor de rest van de deelnemers (de gember moet namelijk langere tijd trekken in het water en kan niet snel opnieuw gemaakt worden). Als je trouwens lekker je eigen (yoga)kussen(tje) mee wil nemen, mag dat natuurlijk ook. Dit is echter allemaal niet nodig om de workshop te kunnen volgen.

KORTOM, WAT NEEM JE MEE?:
 • warme sokken
 • drie oude, kleine badhanddoeken (geen gastendoekjes, die zijn te klein)
 • plastic zak om de natte handdoeken mee terug naar huis te nemen

en eventueel:

 • (yoga)kussen(tje)

Verder is alles dus voor je aanwezig.

     

Waar dien je verder nog rekening mee te houden?

De compressen worden op het lichaam gelegd. Dat wil zeggen dat dit gedeeltelijk ontbloot (denk aan voornamelijk rug en (meestal alleen de onder) benen) dient te worden in het bijzijn van de andere deelnemers aan de workshop. Uiteraard dragen we er zorg voor dat dit beschaafd gebeurt en dat er handdoeken zijn die je helemaal bedekken, zodat er niet meer zichtbaar hoeft te zijn, dan voor jou nodig en wenselijk is.

De uitwerking van de compressen kan tot wel twee weken duren, is voor iedereen anders en kun je op uiteenlopende manieren ervaren. Kort samengevat kun je zeggen dat de gember diep intrekt en het wondermiddel daadwerkelijk daar gaat waar het nodig is. Oude klachten kun je soms eventjes ervaren, waarna ze vervolgens verdwijnen of in elk geval aanzienlijk verbeteren. Andere mensen voelen zich juist gelijk helemaal soepel en gereinigd, doordat afvalstoffen het lichaam hierdoor goed kunnen verlaten, de gember in combinatie met de warmte van de compressen tot diep in de weefsels van je lichaam (denk aan spieren, gewrichten én de organen) doordringen. De meeste mensen ervaren direct een boost aan energie en vitaliteit en allen gaan vervuld van weldaad huiswaarts.

.

Deskundige begeleiding

Gezien de krachtige werking van de gembercompressen, bieden we deze workshops alleen onder deskundige, stapsgewijze begeleiding en in combinatie met voorlichting aan. Zelf hebben we de workshops jarenlang bij een kundig, zeer ervaren Therapeut/Bewegingswetenschapper mogen volgen en zijn ook zelf inhoudelijk als Ayurvedisch, Natuurgeneeskundig Massage Therapeut en Trainer opgeleid, om de workshop in goede banen te leiden en jou van de juiste, betrouwbare informatie te voorzien. Na de workshop ontvang je alle informatie als afterfun, praktische leidraad en geheugensteuntje nog een keer in een E-book toegestuurd.

Losse sessie gembercompressen!

Voor wie niet aan de hele workshop deel wil nemen of dat om de een of andere reden niet kan, zijn er na de workshop een aantal plekken vrij voor een losse sessie gembercompressen. Je ontvangt dan de compressen van ons, zodat je toch van de heilzame werking ervan kunt profiteren. Als je de losse sessie boekt, ben je daarvoor welkom na de workshop om 15:00u.

Vragen?

Met vragen ben je uiteraard altijd welkom. Stel ze via het contactformulier op onze site, per mail via challengecare@ziggo.no of bel ons nummer (088) 505 55 50.

Van harte welkom!
Omdat we iedereen voldoende aandacht willen geven en ervoor zorgen dat iedereen na het volgen van de workshop ook zelf vooruit kan met de compressen, hebben we ervoor gekozen om met een kleine, compacte groep te werken. Er zijn dus helaas maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je hier zeker bij zijn, meld je dan direct aan na het lezen van deze informatie.
.

Meld je hieronder gelijk aan!

.

Wil je alleen de compressen ontvangen zonder deel te nemen aan de hele workshop? Dan kan dat ook! Boek dan de sessie in de middag.

De laatste plekjes zijn voor jou als je je snel aanmeldt met de link hieronder!

.

Bij deze bijzondere workshop wordt je begeleid door Ayurveda (Massage) Therapeut, Trainster/Coach-Counselor (Natural Healer) Bianca Coenen, die deze samen met haar man verzorgd. Zij hebben samen al jaren lange ervaring met het leggen van gembercompressen en het geven van workshops.

We kijken er al naar uit je te ontmoeten!

Met Warme groet,

Peter Gerardts & Bianca Coenen

.

LET OP!:

Deze workshop is bedoeld om jou in je privé en gezinssituatie een goede basis mee te geven waarmee je met de gembercompressen aan je eigen gezondheid, weerstand en vitaliteit kunt werken. De workshop biedt echter onvoldoende achtergrond om er andere mensen op therapeutische basis mee te adviseren en behandelen. Je kunt echter altijd bij ons terecht met specifieke vragen en/of (gezondheids)problemen en mensen desgewenst naar ons doorsturen.

.

NB: Na betaling is je aanmelding definitief! Afmeldingen worden niet meer gerestitueerd. Bij afmeldingen met een geldige reden (onmacht) wordt je een nieuwe cursusdatum aangeboden. Indien er voor dit evenement geen nieuwe cursusdatum voorhanden is, wordt er bij afmeldingen met geldige reden binnen 48 uur niets gerestitueerd, binnen 1 week 25%, binnen 2 weken 50% en binnen 4 weken 75%. Wij vragen hiervoor je begrip. 

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€59,00 – €69,00
Site:
www.challengecare.nl

Organisator

Challenge&Care
Telefoon
0622308210
E-mail
challengecare@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsruimte Praktijk Challenge&Care
Winkelweg 23A
POSTERHOLT, 6061 AD Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Workshop GEMBERCOMPRESSEN
Nieuwe levenskracht en energie met gembercompressen. Ervaar het en leer het zelf! Duur workshop: 09:30u - 13:00u
69,00
4 beschikbaar
Gembercompressen sessie
Meer levenskracht en energie met heilzame gembercompressen (losse behandeling na workshop). Je bent welkom om: 15:00u!
59,00
5 beschikbaar