Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mini Course Ayurveda * Class 1 *

28 september @ 13:30 - 17:00

€69,00 – €299,00

Bepaal je ideale leefstijl aan de hand van je persoonlijke doshatype!

Ben jij op zoek naar een leuke, effectieve, alternatieve en natuurlijke manier om iets aan je klachten en/of gezondheid te verbeteren? Dan ben je niet de enige. Ook héél goed van je! Onderzoeken tonen namelijk aan dat je maar liefst 80-90% van je gezondheid zelf kunt beïnvloeden. Dat is nu belangrijker dan ooit! Op veler verzoek is op basis van dit gegeven is deze Mini Course Ayurveda op maat samengesteld en alsmaar verbeterd.

De levens- en geneeswijze Ayurveda biedt je namelijk vele handreikingen om op geheel natuurlijke wijze aan jouw optimale gezondheid te werken. Het is een eeuwenoude Indiase levenswijze die, op moderne wijze toegepast, ook nu nog ontzettend veel voor je kan betekenen. Het wordt dan ook ook wel de wijsheid voor gezondheid en geluk genoemd.

De eerste vedische geschriften zijn meer dan 5.000 jaar geleden aangetroffen en fungeren nog steeds als basis voor de huidige, reguliere geneeskunst. Daarnaast heeft Ayurveda als holistisch systeem, veel méér te bieden, dat we ook jou graag aanreiken. Deze waardevolle, uiterst toepasbare kennis heeft zich inmiddels languit bewezen en wordt je tot op heden niet via de reguliere geneeskunde aangereikt. Toch sluit deze hier haarfijn op aan. Sterker nog, de Ayurveda gaat waar nodig hand in hand met reguliere geneeskunde! Je kunt  er zoveel meer en zélf mee doen en bereiken!

Na het volgen van deze Mini Course heb jij alle informatie en kennis over jezelf en de Ayurveda om hiermee op een praktische en effectieve manier te werken aan jouw ideale leefstijl en een lang en gelukkig leven.

Dit is wat je allemaal met zekerheid ontvangt als je deelneemt:
 • Praktische informatie en tips over de achtergrond en basis beginselen van de Ayurveda;
 • Doshatesten om je persoonlijke ayurvedische constitutietype te bepalen;
 • Op maat passende leefstijl- en selfcare tips;
 • Verzamelmap inclusief notebook met cursus- en informatiemateriaal;
 • E-books van alle lessen waarvoor je je hebt aangemeld;
 • Huiswerkopdrachten;
 • Mijn onverdeelde aandacht, energie, enthousiasme, passie en inspiratie!
Als je daarnaast óók nog kiest voor de Ayurvedische leefstijlcoaching, dan ontvang je tevens:
 • Persoonlijke adviezen en tips op maat;
 • Wekelijkse opdrachten, tips en reminders;
 • Support bij hobbels en problemen;
 • Een stok achter de deur;
 • Een vraagbaak;
 • Persoonlijke begeleiding en coaching gedurende 1 maand na de gekozen class
 • Bij het volgen van alle classes, kun je een kwartaal je voordeel doen met mijn ondersteuning en support en daarmee je nieuwe, gezonde leefstijl, voorgoed verankeren in je nieuwe leven.

De vijf elementen en drie dosha’s

Ayurveda heeft als doel het lichaam weer in de natuurlijke balans terug te brengen. Aandoeningen (oftewel afwijkingen van deze natuurlijke balans) worden behandeld op basis van de vijf elementen (ether, lucht, vuur, water en aarde) en de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha (ook wel constitutietypes genoemd).

Na een aantal geslaagde Workshops Ayurveda, blijven mensen aangeven meer te willen weten over deze steeds populairder wordende levens- en geneeswijze en hier echt mee aan de slag te gaan. Dat heeft ons geïnspireerd en uitgenodigd een Mini Course Ayurveda te ontwikkelen, die je in drie opvolgende delen kunt volgen, maar ook apart. De eerste Mini Course was een succes en worden ze alsmaar in verbeterde vorm voortgezet.

Ayurvedische leefstijlcoaching

Het jezelf eigen maken van een leefstijlverandering, duurt volgens onderzoeken een maand. Daarom bieden we bij de classes Ayurvedische leefstijlcoaching aan. Dat houdt in dat je gedurende de maand na de class reminders en opdrachten ontvangt, ik een stok achter de deur en je vraagbaak ben om te zorgen dat je het optimale leereffect uit de classes haalt, je de stof en principes herhaalt en er praktisch mee aan de slag gaat in je drukke bestaan.

Ik motiveer je, stimuleer en inspireer je en je kunt mij me terecht met al je vragen en problemen op dit vlak, zodat je niet vast loopt, maar alle hobbels op je pad overwint. Ook ontvang je van mij persoonlijke advies en kan ik hiermee een stukje maatwerk voor je leveren, waar je je hele leven profijt van hebt. Zo haal je het meeste uit elke class van je keuze en zorg je ervoor dat je ook praktisch daadwerkelijk de nieuwe leefstijl doorvoert.

Duurzaam resultaat

Om deze leefstijlveranderingen vervolgens structureel te maken, is het nodig hiermee 2 tot 3 maanden aan de slag te gaan met een stapsgewijze opbouw en ondersteuning. Daarom bestaat het programma uit 3 classes gedurende een periode van 3 maanden en ontvang je daarbij desgewenst ayurvedische leefstijlcoaching. Dit hoef je echter niet te doen. Je kunt ook zonder ondersteuning tussentijds elke class los van elkaar volgen naar wens.

Een duurzaam resultaat is echter pas gegarandeerd als je voor een periode van 2-3 maanden structureel met de kennis en informatie uit de Mini Course Ayurveda aan de slag gaat. Elke class is echter waardevol op zich, weten we vanuit de reacties van voorgaande deelnemers.

KIJK HET FILMPJE VOOR MIJN PERSOONLIJKE BOODSCHAP AAN JOU:
.
Hieronder tref je meer informatie aan over de inhoud van de Mini Course Ayurveda en hoe je je daarvoor aan kunt melden:

 

1. Mini Course Ayurveda Class 1: Basics & Dosha’s

Datum: zaterdag 28 september 2024
Tijd: 13:30 – 17:00u

Programma: Bepaal je persoonlijke dosha- oftewel constitutietype en de daarbij passende ideale leefstijl, dagritme, voeding- en verzorgingstips aan de hand van een uitgebreide doshatest. Tijdens Class 1 worden de basisdosha’s vata, pitta en kapha in het algemeen behandeld, leer je de testresultaten te interpreteren en hoe je hiermee kunt werken. Een must om mee te starten dus en met zekerheid een belangrijke basis voor de rest van je leven.

We starten met een korte introductie en een informatief kennisblok over de achtergrond en basis van de Ayurveda, gevolgd door een thee-/koffiepauze, voorzien van biologisch gebak. Na de pauze volgt een ontspannende, enerverende meditatie waarin de 5 elementen terug komen en waardoor onze levensenergie sneller gaat stromen. Daarna gaan we verder met het praktische deel: de doshatesten, interpretatie van de testresultaten, persoonlijke tips en de afsluiting.

2. Mini Course Ayurveda Class 2: Ayurvedische eetregels

Datum: zaterdag 2 november 2024
Tijd: 13:30 – 17:00u

Programma: Leer de 22 eetregels! De Ayurveda kent vele eetregels (waar je ook losjes mee om kunt gaan en waarmee je zo toch een goed resultaat kunt behalen!). Tijdens Class 2 leer je alles over de 22 hoofd eetregels van de Ayurveda en hoe je hier praktisch mee kunt werken. Je krijgt zo een hele andere kijk op voeding dan in de reguliere voedingsschijf van 5 wordt aangereikt. De 22 eetregels zijn niet streng en bevatten daarentegen veel nuttige informatie en tips. Je kunt het zien als richtlijnen die je helpen om gezonder te leven, te begrijpen wat je eet, te voelen wat dit met je doet, daardoor betere keuzes te maken en hiermee op een slimme manier aan de slag te gaan. Je kunt dit zien als een verrijking op je eetpatroon die vruchten af zal werpen. Ook voor mensen die al langere tijd strenge diëten volgen om af te vallen, ervaren de 22 eetregels als een verademing. Maar ook voor ieder ander zijn deze 22 Ayurvedische eetregels essentieel om in de dagelijkse routine mee te nemen, als je voor een gezond, gelukkig en lang, maar ook gezellig leven kiest.

Daarnaast wordt ook de Ayurvedische klok behandelt. Elke dosha heeft namelijk een specifiek dagdeel in de dag, dat deze een prominente rol speelt. Door hier rekening mee te houden, beweeg je mee met het ritme van de dag en brengt daarmee je bioritme in balans.

3. Mini Course Ayurveda Class 3: Ayurveda en voeding

Datum: zaterdag 30 november 2024
Tijd: 13:30 – 17:00u

Programma: De 6 Ayurvedische smaken en meer. Ayurveda gaat uit van 6 categorieën smaken in onze voeding die we ook in de diverse onderdelen van de tong terug zien komen. Een gebalanceerd voedingspatroon dat goed verteerbaar is, is opgebouwd uit deze 6 smaken. Het is dus belangrijk te weten hoe je deze 6 smaken in praktische zin mee kunt nemen in het bereiden van je voeding. Tijdens Class 3 gaan we dieper in op de 6 smaken en aanverwante wetenswaardigheden, zoals combinaties voedingsmiddelen die je beter niet met elkaar kunt combineren. Je keert dus met mooie basiskennis huiswaarts om te integreren in jouw optimale voedingspatroon, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en kwaliteit van leven van jou en je gezin. Deze class vormt tot slot een mooie en interessante aanvulling en verdieping op de 22 eetregels.

Alle classes worden voorzien van heerlijke, biologische spijs en drank en toepasselijke Ayurvedische theesoorten. Daarnaast ontvang je tips en is er de mogelijkheid tot het testen van dosha gerelateerde producten, die je indien gewenst ook kunt aanschaffen en/of als proef ontvangt voor thuis. Een korte meditatie ter bewustwording en ontspanning is ook in iedere class opgenomen.

Met deze Mini Course leg je een onmisbaar fundament voor jouw toekomstige gezondheid!
Onze werkwijze, aanpak en kennis is inmiddels niet alleen onderschreven door vele tevreden cursisten, maar ook door Ayurveda Teachers, Reguliere (Arbo) Artsen, Therapeuten en diverse Zorgprofessionals op hoog niveau!  Zo gaf een Arts als oud deelnemer hierover aan: “Geraffineerd hoe je deze informatie zo praktisch, duidelijk en laagdrempelig aanreikt!”
.

Praktisch:

Elke Class is ook apart en los van elkaar te volgen. Je kunt je dus voor één specifieke Class opgeven (voor € 69 per Class), of voordeliger de hele Mini Course van 3 delen (voor geen € 207 maar slechts € 177, dus met bijna 15% KORTING voor slechts € 59,00!) volgen en daarmee je leefstijl en voeding een echte upgrade geven. Ze zijn bedoeld voor iedereen die ermee aan de slag wil en er is geen vooropleiding of prekennis vereist.

Wil je mijn ongebreidelde support en onvoorwaardelijke steun ontvangen? Boek dan ook de Ayurvedische Leefstijlcoaching erbij! Ik sta te popelen om met je aan de slag te gaan en vind het telkens een grote eer je op dit pad te mogen begeleiden! Voor € 129 ben ik de hele maand jouw persoonlijke Ayurvedische leefstijlcoach en als je gelijk voor mijn begeleiding voor 3 maanden kiest, dan ontvang je voor je commitment bijna 25% KORTING en betaal je slechts iets meer dan € 99/maand!

Je zult versteld staan van de hoeveelheid informatie en kennis die je je zo op een leuke en laagdrempelige manier eigen kunt maken en de resultaten op het gebied van je gezondheid, vitaliteit en energie die je hiermee gaat behalen op een simpele manier. Je leert veel over jezelf en hoe je de voor jou ideale leefstijl en -ritme kunt hanteren.

Alles is verder voor je aanwezig. De belangrijkste informatie van de dag ontvang je tijdens de class op papier en achteraf ook digitaal voor thuis.

Locatie:

De Classes vinden alle drie plaats in de groepsruimte van Challenge&Care, gelegen aan de Winkelweg 23A te Posterholt.

Dit unieke programma wordt je aangeboden door Ayurveda (Massage) Therapeute, Life(style) Challenging Coach Bianca Coenen. Zij heeft dit programma op maat samengesteld op basis van klantverzoeken, jarenlange ervaring en opleiding om de Ayurveda laagdrempelig en toepasbaar te maken voor iedereen, zoals deze ook bedoeld is.

Ik kijk ernaar uit je te ontvangen!

Bianca Coenen

Namaskar, 

Challenge&Care

 

LET OP!:

Deze Mini Course en aparte Classes zijn bedoeld om jou in je privé en gezinssituatie een goede basis mee te geven waarmee je met Ayurveda aan je eigen gezondheid en vitaliteit kunt werken. De classes van deze minicourse vormen echter onvoldoende achtergrond om er andere mensen op therapeutische basis mee te adviseren en behandelen. Je kunt echter altijd bij ons terecht met specifieke vragen en/of (gezondheids)problemen en mensen desgewenst naar ons of een Ayurvedische Arts doorsturen.

 

NB: Na betaling is je aanmelding definitief! Afmeldingen worden niet meer gerestitueerd. Bij afmeldingen met een geldige reden (onmacht) wordt je een nieuwe cursusdatum aangeboden. Indien er voor dit evenement geen nieuwe cursusdatum voorhanden is, wordt er bij afmeldingen met geldige reden binnen 48 uur niets gerestitueerd, binnen 1 week 25%, binnen 2 weken 50% en binnen 4 weken 75%. Wij vragen hiervoor je begrip. 

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€69,00 – €299,00

Organisator

Challenge&Care
Telefoon
0622308210
E-mail
challengecare@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsruimte Praktijk Challenge&Care
Winkelweg 23A
POSTERHOLT, 6061 AD Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Mini Course Ayurveda Class 1
Bepaal je persoonlijke dosha- oftewel constitutietype en de daarbij passende ideale leefstijl, dagritme, voeding- en verzorgingstips aan de hand van een uitgebreide doshatest.
69,00
9 beschikbaar
Mini Course Ayurveda - 3 Classes
Met deze complete driedelige Mini Course leg je een onmisbaar fundament voor jouw toekomstige gezondheid! Volg de hele Mini Course van 3 delen voor geen € 207 (3 x € 69) maar slechts € 177, dus met bijna 15% KORTING voor slechts € 59!) en geef je leefstijl en voeding een echte upgrade!
177,00
11 beschikbaar
Leefstijlcoaching Class 1
1 maand Ayurvedische leefstijlcoaching, wekelijkse huiswerkopdrachten en maatwerkadvies.
129,00
Onbeperkt
Leefstijlcoaching 3 classes
3 maanden Ayurvedische leefstijlcoaching, wekelijkse huiswerkopdrachten en maatwerkadvies met bijna 25% KORTING van € 387 voor SLECHTS € 299
299,00
Onbeperkt